Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filipifran

Marketing

Blizanci u sportu

Bratska je ljubav nesumnjivo trajno i neprocjenjivo bogatstvo koje nas hrani i podržava cijeli život.
A tek ako je blizanačka! sretan

Iskustvo pokazuju da tijekom djetinjstva, blizanci snažno potiču razvoj ličnosti u pravcu bržeg sazrijevanja i osamostaljivanja,
a obzirom da od rođenja dijele sve (moji su dijelili još od začeća, posteljicu) imaju brži razvoj emocionalne inteligencije, osjećaj za potrebe drugih oko sebe, radoznalosti i suosjećanja.

Odnos blizanaca u društvu se ponekad idealizira, gotovo se smatra svetim, nije to uvijek tako, oni su skloni i negativnom rivalstvu, tučama, teško se mire s porazima ako je jedan uspješniji itd.
No, naravno da blizanci imaju posebnu vezu, a ona se definitivno vidi i u sportskom svijetu.

Mi smo u ovotjednom izdanju Bjelovarskog lista bili tema, kao jedina ekipa u Hrvatskoj koja ima u sastavu tri para blizanaca
( hvala treneru na inicijativi ) pa sam, ponukana tim, potražila i ostale parove blizanaca u svijetu sporta.
Evo nekih primjera.

Lucija Zaninović osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Bakuu, isto je napravila i njezina sestra blizanka Ana čime su postale prve blizanke europske prvakinje na istom natjecanju.

U košarci pak rasturaju druge dvije identične blizanke: Kelly i Coco Miller. Pošto su zabijale koševe tijekom srednje škole i fakulteta, obje sestre su „vrbovane“ za WNBA ligu 2001. godine. Kelly je starija samo 4 minute od Coco i jedine su blizanke u toj ligi.

Rafael i Fabio Pereira Da Silva igraju za Manchester United i izgledaju toliko jednako da je sudac jednom prilikom kaznio Rafaela za prekršaj od Fabia.

I muška košarka ima svoja dva „konja za trku“ – Markieffa i Marcusa Morrisa. I dok mnogi blizanci teže da se razlikuju od svojih parnjaka, ova dvojica čine upravo suprotno. Ne samo da posjeduju isti auto, imaju iste tetovaže i nakon godinu dana razdvojenosti – dijele isti klub: Phoneix Suns.

Brazilci identični blizanci Antônio Rogério Nogueira i Antônio Rodrigo Nogueira dijele izgled, ime, prezime i ljubav prema borilačkim vještinama. No, možda su baš zato odlučili ne dijeliti MMA divizije.
Antônio Rodrigo (aka Minotauro) je u teškoj, dok je njegov brat (aka Minotauro) u lakšoj kategoriji.

U hokeju blizanačke boje brane Rich i Ron Sutter koji su samo dvojica od šestorice braće koji su svoju slavu ostvarili u NFL-u. Tijekom sezone 1983/84, igrajući obojica za Philadelphiu, postali su prvi set identičnih blizanaca koji igra za isti tim.

Pavol and Peter Hochschorner istaknuti su u kajakaškom slalomu. Ovi slovački blizanci najovjenčaniji su olimpijski pobjednici u povijesti kajaka, osvojivši sidnejsko zlato, atensko i pekinško zlato.

Boksači Jermell i Jermall Charlo nadaju se slavi u borilačkom svijetu, no dok se to ne ostvari svakodnevno imaju sparing partnera jedno u drugome.

1978. Rene i Willy van de Kerkhof postali su jedina braća koja je zabila gol na FIFA svjetskom prvenstvu.

U kriketu istakli su se blizanci Waugh – Mark i Steve. Steve je kao kapetan australskog tima od 1999. do 2004. od jedva konkurentnog tima napravio najuspješniji tim tog doba.

I još davno u tenisu dvojica identičnih blizanaca osvajala su grand slamove. 1981. godine, sa samo 19 godina, Wilfred Baddeley osvojio je Wimbledon kao najmlađi s tim naslovom. (rekord je stajao 94 godine dok ga nije skinuo 1985. 17-godišnji Boris Becker). Iste godine s bratom Herbertom osvojio je isti turnir u parovima.

Naravno, blizanačkih priča u sportu ima još na pretek, previše da bi ih sve izdvojili.

Evo nas:





Jedan dobronamjeran savjet za sve: nemojte ih uspoređivati u njihovoj prisutnosti!
Time povrijeđujete "slabijeg" blizanca i potičete negativno natjecanje među njima, koje ionako samo po sebi traje od trenutka kad su ugledali svijet.

Love you all
Mamma of twins wave



Post je objavljen 03.02.2015. u 14:26 sati.