Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sweet-tooth1

Marketing

Djed Božičnjak


Sastojci

1/2 kg glatkog brašna
1 kocka kvasca
do 2 dl toplog mlijeka
1 žlica soli
4 žlice ulja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
crvena smjesa za kape
5 dkg šećera u prahu
1 žlica marmelade od marelice
malo crvene boje u prahu
kap-dvije vode
bijela ocaklina za bradu i brkove
5 dkg šećera u prahu
1 istučeni bjelanjak
1 žlica limunovog soka


Priprema
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto(kvasac ne treba dizati, samo ga umiješajte u mlijeko i dodajte ga brašnu).
Tijesto ostavite dizati, pa ga premijesite i podijelite na dva dijela.
Svaki dio izvaljajte u pravokutnik veličine 30×15.Iz svakog pravokutnika izrežite 7 otprilike jednakih trokuta.
Površinu trokuta premažite mlijekom i ostatkom tijesta oblikujte lice.
Složite ih na lim obložen papirom i neka se opet dižu
Pecite ih u pećnici na 200°C oko 15 min.Ostavite ih hladiti.

Smjese za ukrašavanje
Za to vrijeme izmiješajte obje ocakline 5 dkg šećera u prahu, marmelade i crvene boje napravite crvenu ocaklinu kojom ćete kistom namazati kape.
Za bradu i brkove napravite bijelu ocaklinu od šećera u prahu, limunovog soka i jednog ,u snijeg, tučenog bjelanjka.
Stavite ih sušiti.

Za malo vještije sladokusce njami






Post je objavljen 15.12.2014. u 13:10 sati.