Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mihaeru-gurubici

Marketing

(Nevjerovatna) gyoza!


Danas sam za vas pripremio pravu poslasticu. Ovo originalno kinesko predjelo je postalo sastavni dio japanske kuhinje, no toliko je ukusno da ga se često servira i kao glavno jelo. Gyoza je zapravo paketić tjestenine punjen mješavinom mesa i povrća. Poput talijanskih raviola, ali je tijesto tanje i mesa ima više. Za meso se može koristiti mljevena svinjetina ili škampi.



Ako ste oko jela koje sam dosad spominjao bili skeptični, oko ovoga nemojte. Gyoza rocks!

Recept:
Umak uz gyozu
1/2 šalice soya umaka
1/2 šalice rižinog octa
1 čajna žličica sezamovog ulja
1 čajna žličica čili ulja
Sve sastojke stavite u zdjelicu i pomiješajte. Umak ćemo koristiti kasnije za jelo.


Gyoza
10 listova tjestenine za gyozu (ima za kupiti u dućanu s azijskom hranom)
Smjesa:
60 g mljevene svinjetine ili škapmi
1/4 žličice zdrobljenog češnjaka
1 žličica naribanog đumbira
1 list kineskog kelja, sitno nasjeckan
5 listića Kineskog češnjaka (sličan vlascu), nasjeckan
prstohvat soli

Još potrebno:
1/4 šalice vode
suncokretovo ulje


Sve sastojke za smjesu stavite u zdjelu i dobro promiješajte. Izvadite jedan listić tjestenine za gyozu i stavite ga na suhi tanjur ili dasku. Jednim prstom smočite cijeli rub listića. Stavite 1 žlicu smjese na središte listića. Presavijte listić i stisnite rub. To možete napraviti i s rubom vilice ili noža kako biste stvorili uzorak. Napravite isto s ostalim sastojcima.
Ugrijte teflonsku tavu i dodajte na nju malo ulja; vrteći tavu kako bi se ulje razmjestilo.
Stavite nekoliko gyoza jednu do druge u jedan ili više redova (ovisno o veličini tave), te pustite da dobiju rumenu boju.Uzmite špatulu i s njom okrenite cijeli jedan red; kako biste izbjegli pucanje tjestenine. Dodajte malo vode i pokrijte poklopcem te pustite da se gyoza kuha u pari, sve dok većina pare nije nestala. Pustite da posmeđi i s druge strane, te izvadite. Smjestite u vatrostalnu posudu kako bi se sve gyoxw mogle poslužiti tople. Uz njih dodajte umak u malu zdjelicu te nađite svoju količinu umakanja.

U-živajte!




Post je objavljen 24.10.2014. u 23:13 sati.