Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whitelilith

Marketing

Koke bjondina

Odlučila sam biti svjetlija, posvijetliti kosu, sama. Onaj zadnji L'oreal skupi mahagoni preljev ispao skroz na skroz crno-ljubičast na mojoj kosi. A ja, definitivno, nisam tip za tu boju. Ja sam jesenski tip i takve tople boje mi pašu.

Ne, nisam kriva ja već sveznajuća Švicarka u drogeriji (a koja mi je prodala isti onaj preljev) s kojom sam se sporazumijevala na engleskom, a koja je rekla : Ništa bez 45 minuta držanja sredstva za posvjetljivanje. Ok.

Sreća da mi je dragi radio cijeli dan i nije vidio moju izbezumljenu facu i narančasto -žute duge trake kose iznad kade dok sam ispirala kemikaliju. Dobro da mi nije i kosa otpala. Sve u svemu nekih pola metra dužine. Samo 5 godina "puštanja".

I tako moj dragi ulazi navečer u stan, a ja u mraku iz fotelje, s ručnikom na glavi, vrištim: Ne pali svjetlo, a on, kasno pali, pa upali.
Bila sam šarena koke bjondina. Ni žuto, ni narančasto, u tragovina ponegdje i smeđe, sve jadno, spaljeno, otrcano i ofucano visi do pola leđa.
Pola osam navečer, ni jedan frizerski ne radi, ni onaj najskuplji (ni ne pitam više za cijenu u najskupljoj zemlji na svijetu).
I što ćeš sada? pita me.
Pa ništa, kažem ja u kasnojesenje veče. Gdje je onaj tvoj zeleni šal?
Što će ti?, pita me.
Pa jel' dolaziš po mene sutra za kontrolu kod doktora?
Pa, da. Imaš pravo, hladno je, uzmi šal, kaže on.
Ok, rekoh ja.

Sutra kod doktora, scena u ordinaciji:
ja, u zelenom puloveru, ručno pletenom, boje graška (uspomena na pokojnu majku i da, baš sam njega htjela obući za taj pregled), dignutom do grudi, ležim, ogoljenog izbačenog trbuha, a na glavi mi.....intenzivno zeleni turban (ne, nije bilo vrijeme Sulejmana i turbana) smotan od suprugova šala.
Doktor je, naravno, pomislio kako imam osebujan modni stil, no ničim to nije pokazao.
Još mi je poklonio i sličicu. Prvu. Crno-bijelu. UZV naše prve bebe. Glavica k'o zrno graška.
Sva sam se "rastopila" i zaboravila da sam plavuša, ispod turbana.

Naravno da smo navečer išli i kod frizerke, i bilo je by,by dugoj kosi.
A i svidjela mi se kratka i ...opet biti kestenjasta.

Nikad više nisam u životu bila plavuša! Nije to za mene_



Post je objavljen 19.09.2014. u 20:04 sati.