Kremasti čoko kolač
Sastojci:
Za kremu
100 g vaše najdraže čokolade
150 g tamne čokolade (minimalno 70% kakaa)
600 ml slatkog vrhnja
4 žlice soka iscijeđene naranče
100 g nasjeckane čokolade po vašem izboru
Za glazuru
50 g tamne čokolade
90 g maslaca
Priprema:
1. Otopite 250 g čokolade (za kremu) na pari.
2. Slatko vrhnje istucite u šlag, u njega potom umiješajte sok i rastopljenu čokoladu.
2. Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte narezanu čokoladu.
3. Kalup za kolače obložite folijom, ulijte u njega smjesu i ostavite u zamrzivaču tri sata.
4. Glazuru napravite tako da maslac i čokoladu rastopite na pari.
5. Nakon što se kolač ohladio, izvadite ga iz zamrzivača, okrenite ga na pladanj i prelijte glazurom.
*****
Foto: Ivana Domitrović
Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com, a svakog petka najbolji će biti objavljen.Post je objavljen 24.10.2014. u 13:00 sati.