Evo ovako, uspjela sam ovaj tjedan napraviti jednu kutiju, koja je bila naručena. Zahtjev je bio da bude na ruže, ostalo sam napravila po svojem.
Evo i torte, nisam je stigla slikati u procesu, ja vam se kad kuham i pečem jako zanesem i sve mora biti cap-ca-rap jen dva gotovo. Tako je bilo i ovaj put. Torta je dosta jednostavna zapravo. Evo kako je izgledala na kraju.
Recept za tortu:
Napomena: tortu obavezno radite dan prije da se ustabili, bude sočna i kako treba!
Sastojci:
4 cijela jaja,
25 dkg šećera
25 dkg brašna
1 prašak za pecivo
Litra i pol mlijeka
1 dcl ulja
malo kakaa
Kompot od višnje
2 svjetla preljeva za torte
250g šlaga
2 šlagfixa
Čokoladne praline
Prvo morate imati onaj kalup za torte koji ide i u peć i u frižider, tj. da se otkopčati. Kuharice će shvatiti na što mislim.
Zatim umućkajte biskvit:
4 cijela jaja
25 dkg šećera
prvo smiksajte to dvoje
25dkg brašna (ja sam stavila glatko)
1 prašak za pecivo
malo ulja (cca tri jušne žlice)
malo mlijeka (po potrebi - ja sam stavila otprilike 1i pol dcl)
2 jušne žlice kakaa (choco drink je bio ovaj put) da biskvit bude taman
Sve smiksati i staviti u pobrašnjenu i namašćenu tepsiju, protvan, kalup, ili koristite papir za pečenje.
Gore popikati višnje (u kremu - tj. biskvit)
Peći na 180 Celzijevih stupnjeva oko pola sata (probajte čačkalicom ispikati sredinu, ako ostaje krema gore - nije još pečen pa ga stavite još u peć).
Kad je biskvit gotov, malo ga pustite da se ohladi, a onda ga prerežite na pola i jednu (gornju) polovicu izvadite sa strane na papir za pečenje ili dasku ili tanjur...
Prvu polovicu biskvita (onu koja je još u protvanu) natopite sokom iz kompota pomoću žlice da bude sočno.
Skuhajte 2 pudinga od vanilije u litri mlijeka.
Pola pudinga izlijte na prvu polovicu biskvita i ravnomjerno razmažite.
Uzmite drugu polovicu biskvita i poklopite prvu i puding. Opet natopite sokom iz kompota.
Stavite ostatak pudinga na gornju polovicu, ravnomjerno razmažite i zagladite žlicom.
Pomoću preljeva za torte i ostatka soka od kompota (koji možete razrijediti vodom ako ga nemate dosta) napravite žele i razlijte (pažljivo) po vrhu torte, tj. gornjem sloju pudinga.
Pustite da se sve skupa malo ohladi, a zatim stavite u frižider na dobrih par sati, najbolje preko noći.
Kad se torta stvrdne, maknite kalup (otkopčajte ga i pažljivo skinite).
Smiksajte šlag (dodajte šlagfix) i pomoću onoga što ja zovem cifralica (znam da znate što je to), ukrasite tortu po želji. Radi ljepšeg i ljubavnog efekta, ja sam kao ukras dodala i milka praline.
I to je to! Kasnije uživate, iznenadite slavljenika i sve se pojede u roku dok kažete keks! Tako je barem bilo kod mene! :)
Post je objavljen 21.12.2013. u 13:43 sati.