Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/craftingprincess

Marketing

Kutija na ruže i torta dragome za rođendan

Evo ovako, uspjela sam ovaj tjedan napraviti jednu kutiju, koja je bila naručena. Zahtjev je bio da bude na ruže, ostalo sam napravila po svojem.

Image and video hosting by TinyPic

Evo i torte, nisam je stigla slikati u procesu, ja vam se kad kuham i pečem jako zanesem i sve mora biti cap-ca-rap jen dva gotovo. Tako je bilo i ovaj put. Torta je dosta jednostavna zapravo. Evo kako je izgledala na kraju.

Image and video hosting by TinyPic

Recept za tortu:

Napomena: tortu obavezno radite dan prije da se ustabili, bude sočna i kako treba!

Sastojci:

4 cijela jaja,
25 dkg šećera
25 dkg brašna
1 prašak za pecivo
Litra i pol mlijeka
1 dcl ulja
malo kakaa
Kompot od višnje
2 svjetla preljeva za torte
250g šlaga
2 šlagfixa
Čokoladne praline


Prvo morate imati onaj kalup za torte koji ide i u peć i u frižider, tj. da se otkopčati. Kuharice će shvatiti na što mislim.
Zatim umućkajte biskvit:

4 cijela jaja
25 dkg šećera

prvo smiksajte to dvoje

25dkg brašna (ja sam stavila glatko)
1 prašak za pecivo
malo ulja (cca tri jušne žlice)
malo mlijeka (po potrebi - ja sam stavila otprilike 1i pol dcl)
2 jušne žlice kakaa (choco drink je bio ovaj put) da biskvit bude taman

Sve smiksati i staviti u pobrašnjenu i namašćenu tepsiju, protvan, kalup, ili koristite papir za pečenje.
Gore popikati višnje (u kremu - tj. biskvit)
Peći na 180 Celzijevih stupnjeva oko pola sata (probajte čačkalicom ispikati sredinu, ako ostaje krema gore - nije još pečen pa ga stavite još u peć).

Kad je biskvit gotov, malo ga pustite da se ohladi, a onda ga prerežite na pola i jednu (gornju) polovicu izvadite sa strane na papir za pečenje ili dasku ili tanjur...

Prvu polovicu biskvita (onu koja je još u protvanu) natopite sokom iz kompota pomoću žlice da bude sočno.

Skuhajte 2 pudinga od vanilije u litri mlijeka.

Pola pudinga izlijte na prvu polovicu biskvita i ravnomjerno razmažite.
Uzmite drugu polovicu biskvita i poklopite prvu i puding. Opet natopite sokom iz kompota.

Stavite ostatak pudinga na gornju polovicu, ravnomjerno razmažite i zagladite žlicom.

Pomoću preljeva za torte i ostatka soka od kompota (koji možete razrijediti vodom ako ga nemate dosta) napravite žele i razlijte (pažljivo) po vrhu torte, tj. gornjem sloju pudinga.

Pustite da se sve skupa malo ohladi, a zatim stavite u frižider na dobrih par sati, najbolje preko noći.

Kad se torta stvrdne, maknite kalup (otkopčajte ga i pažljivo skinite).

Smiksajte šlag (dodajte šlagfix) i pomoću onoga što ja zovem cifralica (znam da znate što je to), ukrasite tortu po želji. Radi ljepšeg i ljubavnog efekta, ja sam kao ukras dodala i milka praline.

I to je to! Kasnije uživate, iznenadite slavljenika i sve se pojede u roku dok kažete keks! Tako je barem bilo kod mene! :)

Post je objavljen 21.12.2013. u 13:43 sati.