<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>








Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovo je jedan bložić koji će se baviti kreativnim napadajima jedne 25-godišnje djevojke.
25- godišnjakinja je pri kraju Učiteljskog fakulteta, a u slobodno vrijeme, kojeg trenutno ima na pretek jer je na apsolventskoj godini, voli čitati, slušati glazbu, gledati anime i posvetiti se hobijima, koje tek otkriva, ali ih sve jednako voli.

Osim kraftanja, voli se igrati svojim Canonom koji voli hvatati njoj zanimljive trenutke. Osim canoniranja, voli i video igre kad nađe vremena za njih.

Po prirodi je vesela, a kako godine prolaze, sve je više tajanstvena i konačno shvaća da svoje srce i dušu ljudima ne treba ponuditi na dlanu kad ih prvi put vidi. Još radi na tome da to prestane raditi, ali polako joj dolazi iz guze u glavu.

Voli sve i svašta, a to se odnosi na na primjer ribolov, kuhanje, sve vrste muzike (pokušavam iz svega izvući nešto dobro), znanstvenu fantastiku, čaj s cimetom...
Prilično sam netipična cura, ili mi barem tako kažu.

Trenutno:

čita: ne čita jer nema vremena
sluša: ništ posebno
gleda: seriju Once Upon A Time, anime Initial D
igra: samo Criminal Case i rekvizit na fejsu
jede: što sama ili mama skuha

Evo ovdje jedan njen autoportret



Njen amaterizam u fotografiji možete pratiti na deviantartu

Moj profil na DA

Ovo je njena fb stranica s ukrasnim kutijama

Ukrasne kutije za velike i male

Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and having fun.

Kreativnost je izmišljanje, eksperimentiranje, rast, riskiranje, kršenje pravila, pravljenje grešaka i zabavljanje.

Mary Lou Cook

Linkovi

credits
Design: thousandone
Adjustment: murderscene
Kutija na ruže i torta dragome za rođendan
subota, 21.12.2013.
Evo ovako, uspjela sam ovaj tjedan napraviti jednu kutiju, koja je bila naručena. Zahtjev je bio da bude na ruže, ostalo sam napravila po svojem.

Image and video hosting by TinyPic

Evo i torte, nisam je stigla slikati u procesu, ja vam se kad kuham i pečem jako zanesem i sve mora biti cap-ca-rap jen dva gotovo. Tako je bilo i ovaj put. Torta je dosta jednostavna zapravo. Evo kako je izgledala na kraju.

Image and video hosting by TinyPic

Recept za tortu:

Napomena: tortu obavezno radite dan prije da se ustabili, bude sočna i kako treba!

Sastojci:

4 cijela jaja,
25 dkg šećera
25 dkg brašna
1 prašak za pecivo
Litra i pol mlijeka
1 dcl ulja
malo kakaa
Kompot od višnje
2 svjetla preljeva za torte
250g šlaga
2 šlagfixa
Čokoladne praline


Prvo morate imati onaj kalup za torte koji ide i u peć i u frižider, tj. da se otkopčati. Kuharice će shvatiti na što mislim.
Zatim umućkajte biskvit:

4 cijela jaja
25 dkg šećera

prvo smiksajte to dvoje

25dkg brašna (ja sam stavila glatko)
1 prašak za pecivo
malo ulja (cca tri jušne žlice)
malo mlijeka (po potrebi - ja sam stavila otprilike 1i pol dcl)
2 jušne žlice kakaa (choco drink je bio ovaj put) da biskvit bude taman

Sve smiksati i staviti u pobrašnjenu i namašćenu tepsiju, protvan, kalup, ili koristite papir za pečenje.
Gore popikati višnje (u kremu - tj. biskvit)
Peći na 180 Celzijevih stupnjeva oko pola sata (probajte čačkalicom ispikati sredinu, ako ostaje krema gore - nije još pečen pa ga stavite još u peć).

Kad je biskvit gotov, malo ga pustite da se ohladi, a onda ga prerežite na pola i jednu (gornju) polovicu izvadite sa strane na papir za pečenje ili dasku ili tanjur...

Prvu polovicu biskvita (onu koja je još u protvanu) natopite sokom iz kompota pomoću žlice da bude sočno.

Skuhajte 2 pudinga od vanilije u litri mlijeka.

Pola pudinga izlijte na prvu polovicu biskvita i ravnomjerno razmažite.
Uzmite drugu polovicu biskvita i poklopite prvu i puding. Opet natopite sokom iz kompota.

Stavite ostatak pudinga na gornju polovicu, ravnomjerno razmažite i zagladite žlicom.

Pomoću preljeva za torte i ostatka soka od kompota (koji možete razrijediti vodom ako ga nemate dosta) napravite žele i razlijte (pažljivo) po vrhu torte, tj. gornjem sloju pudinga.

Pustite da se sve skupa malo ohladi, a zatim stavite u frižider na dobrih par sati, najbolje preko noći.

Kad se torta stvrdne, maknite kalup (otkopčajte ga i pažljivo skinite).

Smiksajte šlag (dodajte šlagfix) i pomoću onoga što ja zovem cifralica (znam da znate što je to), ukrasite tortu po želji. Radi ljepšeg i ljubavnog efekta, ja sam kao ukras dodala i milka praline.

I to je to! Kasnije uživate, iznenadite slavljenika i sve se pojede u roku dok kažete keks! Tako je barem bilo kod mene! :)

| 13:43 | Komentari (3) | On/Off | Print | # |