Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apis

Marketing

Muškarci vode ljubav poput prirodne nepogode

Ja sam brbljivica koja živi u oblacima. Ipak ničemu što kažem ne može se ni trunku vjerovati. Opravdana je sumnja u to da pokušavam istinito zabilježiti svoja sanjarenja. Ja samo držim zatvorene oči i pretvaram se kao da sam usnula, da snivam što mi se prohtjelo.
To što stvarno želim su nježnost i ljubav. Ali muškarci ljubav vode poput prirodne nepogode. Za onaj opipljivi dio u koji se oblikuje treperenje muškog srca može se reći da je kao snijeg: nikad ne znaš koliko će centimetara narasti i koliko će dugo trajati.
Koja je to žena izjavila da postoje samo dvije vrste muškaraca: oni kojima se sviđa i oni koji nemaju ukusa? Ali nije važno. Ja tek želim da me zavoli muškarac zbog mene same i onakvu moju blagonaklonu duše kakva sam u svom biću, a on neka je zgodan i ne treba biti osobito ni imućan ni pametan. Čak ako glupi razgovor kad ga nazovem na mobitol izgleda ovako:
„Što danas radiš Zgubidane?“
„Ništa!“
„Opet ništa?! Zar to nisi jučer radio?“
„I jučer i danas i sutra jer nikako da završim taj poduhvat…“
Mada možda ima nekih stvari koje su ili bolje ili lošije nego voditi ljubav, ali nema niti jedne jednake jedinstvene kakvoće! Taj upravo izrečen zaključak ukratko otkrila moje promišljanje kakvo je presudno za takvu moju sudbinu. Usud hrani ljudski život. Pa bila to i zla kob ili nesreća, zavist, ljubomora... i one tek pomažu da ostvarimo vlastitu životnu priču. Samo to. Nema ni najmanje naznake da će doći do bilo kakve promijene u pripovijedanju o mojoj svakodnevici ni danas.
Mene iz dana u dan postupno izjedaju ljubavni jadi. Ljubav je ionako pobjeda mašte nad razboritošću. U mom slučaju blago pokvarene mašte. Sanjarenja što ih namjeravam iznositi, prema tome nisu stvarnost nego privid. On me predočava u nekom čudesnom obliku prenesenog značenja. Ostavljaju slikovit dojam mene ranjive slabe žene.
I ne mogu se probuditi.
Ali to je posve nevažno obzirom na činjenicu da je smrt oblik vječnog sna kao nagrada za težak život u odricanju i oskudicama ili kazna zbog bahatosti pohlepnih danguba – ili ako baš tako želite: divni snovi su raj, a noćne more pakao.

Post je objavljen 11.12.2013. u 19:51 sati.