Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

BIG SCHOT CIDER !



JABUKA IMA PRIORITET

Na pultu male trgovine Club & Store Cider u međukatu tržnice Dolac u Zagrebu u kojoj proizvodi od jabuka imaju prioritet, jer je jabuka vrlo važna za opće zdravstveno stanje ljudskog organizma, stoji jedan delikatesni proizvod - pjenušac od jabuke Big Schot Cider. Proizvod je to u kome je više od pet različitih vrsta jabuka, zlatni delišes, crveni delišes, gala, idared, grenny smith, gloster, elstar, itd. sa nekoliko tisuća voćki jabuka, voćnjaka u Koprivnici. Pjenušac (cider – jabukovača) je od prirodnog soka jabuke, proizveden klasičnom metodom vrenja u boci, bez ikakvih dodataka i aditiva i bez umjetnog CO2. Pjenušac od jabuke ( boca 46 kuna) koji je sada u prodaji proizveden je iz berbe jabuka 2009. godine. Piće ide uz svako jelo, ima 7,4% alkohola, visoki postotak antioksidansa, minerala kalcija i kalija, vitamina B i C. Pjenušac toga tipa poznatiji je u Velikoj Britaniji i Francuskoj, ali Big Schot Cider s Dolca nije ništa manje kvalitetan, jer kvalitetu diktira - jabuka sa ekološkog voćnjaka s organskim uzgojem.

Image and video hosting by TinyPic
Fotka:M.Zouhar Zec; Delikatesa – pjenušavo voćno vino od jabuke Big Schot Cider

Što je još od jabuke? Od jabuke je tu vino u rinfuzi , cijena je 20 kn za litru,
i dvije vrste čistog soka jabuke. Jedan je sok od jabuke grenny mith, a drugi od jabuke idared i zlani delišes i taj je sok nešto slađi ( 13 kn za litru). Sok se radi od čiste prešane jabuke, bez ikakvih aditiva. Oba su soka i u pakiranju od 0,2 dl, po cijeni od 4 kn.
Tu su i delicije nekoliko domaćih OPG proizvođača. Kupci tu mogu naći sok od aronije, od proizvođača iz Novske ( 1l stoji 180 kn) čaj od listova i bobica, sušenu aroniju i aroniju u prahu. Sok se konzumira doslovno kao lijek jer ima ljekovita svojstava za visok krvni tlak, endokrine žljezde, jetra, žuć itd… Zatim je tu brašno; kukuruzno, ječmeno, raženo proizvedeno u Jastrebarskom, med i medenjaci s imanja Špičko iz Koprivnice, marinirane bukovače i marmelada iz zagrebačke županije, kupinovo vino, tvrdi kravlji sirevi od krava sa pašnjaka Bjelalasice, ovčji sirevi i maslinovo ulje sa otoka Krka, suncokretovo ulje iz Koprivnice i razne vrste eteričnih ulja.

Image and video hosting by TinyPic
Prije kupnje pjenušca, soka ili vina od jabuke Tomislav Horvat nudi degustaciju.

JABUKA
Sadržaj 100 g jabuke ima oko 85 g vode, 10, 9 g ugljikohidrata te 3 g dijetalnih vlakana. U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 te beta-karotena. Ona sadrži i minerale, kalija od 100 - 180 mg, te kalcij, fosfor, magnezij i željezo.
Jabuka potiče imunološki sustav organizma, sudjeluje u borbi protiv virusa, bakterija i razornog slobodnih radikala, smanjuje rizik od karcinoma debelog crijeva, karotin jabuka štiti od utjecaja štetnih UV-zraka. Jabuka zbog pektina i celuloze, potiče i regulira probavu, stabilizira crijevnu floru, pomaže kod poteškoća s probavom, proljeva i opstipacije. Jabuka snižava povišeni kolesterol u krvi i sprječava začepljenje krvnih žila.Na taj način smanjuje rizik za pojavu tromboze i ateroskleroze, pozitivno djeluje na rad srca.Zbog mnogo kalija, jabuka potiče izlučivanje suvišne tekućine iz organizma pa uz ostalo na taj način pogoduje i mršavljenju. Bogata je vlaknima koja bubre u želucu pa tako stvaraju osjećaj sitosti i smanjuju apetit. Jabuka je nezaobilazna u svim smislenim dijetama za smanjenje kilograma. Pozitivno utječe na rad bubrega, jetre i žuči. Ima važan utjecaj na lužnatost mokraće. Zbog prisustva kalcija i fosfora u svom sastavu pozitivno utječe na izgradnju kosti i zuba. Žvakanjem jabuka čisti zube i uništavaju štetne bakterije u usnoj šupljini.Jabuka pomože u održavanju kondicije organizma. Zbog ugljikohidrata fruktoze i glukoze, opskrbljuje organizam energijom, prečava umor i gubitak koncentracije. Gasi žeđ i osvježava. Zbog seretonina koji sadrži podiže raspoloženje, smiruje i ublažava neurozu i razdražljivost, a učinkovita je kao sredstvo koje smiruje i lako uspavljuje.










Post je objavljen 09.03.2013. u 22:08 sati.