Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Slike djetinjstva i telepatija

Jutro, 24 rujna godine ove ... Izađoh kupiti cigaretline i malo noge protegnuti s fotičem u ruci.

Svratih do naselja Vulkan na Donjoj Vežici, do svoga djetinjstva. Sječanja su navirala na ona davna vremena kada je ovo bio pusti kamenjar. U ona davna vremena eto baš ovdije iza ove klupe, bio je naš kokošinjac, do njega su susjedi imali svoje svinjce. Polako šećem stazom i prisječam se nekadašnjeg kamenjara, čitavog moga svijeta. Sječam se ljubičica i ciklama koje sam brao među kamenjem, bijelog ptičjeg mlijeka, čukića, kupina i šipka. Zamiriši mi na tren sok od kupina koji je mat znala kuhati i obavezni pekmez od šipka.

Pred kućom još uvijek raste bor koji sam posadio prije pedeset godina. Smješim se kako sam se znao popeti preko balkona, pa kroz prozor u kupatilo kada sam izgubio ključ. Sječam se i barke koju smo dvije godine gradili upravo pod ovim prozorom.

Šećem parkom i sječam se davnih vremena i prijatelja, špigula koje smo igrali i skrivača, i kolo od bačve smo gurali smotanom žicom, i tukli smo se kamenjem protiv klinaca iz onih par kučeraka što se Donjom Vežicom zvaše.

Puno je sječanja naviralo ...

Popodne razgovaramo Draga i ja na razgovorniku pa mi spomene: Napisala sam novi post! O čemu si pisala Ljubavi? Pisala sam o svome djetinjstvu i lipi moga djetinjstva!!!!!

Čitavo smo jutro razmišljali o istoj temi, Ona u Zagrebu ja u Rijeci, a da prije toga ni jednom riječju nismo spomenuli naša djetinjstva. Često smo svjedocima takve naše telepatske povezanosti i više nas ne čudi kada ustanovimo da smo u isto vrijeme razmišljali o istim temama, koje se nikako nemogu povezati sa nekim trenutnim stanjem koje bi nam dalo povoda za takve zajedničke misli.


Moje djetinjstvo 1

Moje djetinjstvo

Prva slika link je na moju galeriju na koju sam izuzetno ponosan.



Post je objavljen 13.11.2012. u 22:26 sati.