Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/markobloger

Marketing

Kupujem garažna vrata

Zašto kupujem garažna vrata? Imam ona stara crvena što se dižu onako "iznad glave", ne znam kako to najbolje objasniti. Stara, crvena, jugoslavenska garažna vrata. I neispravna ujedno. Valjda opruge ne rade. Jednom izlazim s autom iz garaže i taman dođem na pola puta i ona se spuste na auto. Bubnu na krov i naprave crtu u laku. Užas. Od onda sam ih otvorao pa podbočio nekom štangom da slučajno ponovo ne padnu dok prolazim autom ili još gore pješke.

Mala digresija, znate li da se godišnje u svijetu oko 20 000 nesreća dogodi s garažnim vratima? Ludilo, pojma nisam imao. Evo link http://www.lose-vijesti.com/ Ima polomljenih prstiju, ruku pa čak i smrtnih slučajeva. Pretpostavljam i da sam ja dio te statistike, točnije moj auto. Doduše sada prvi put pišem o tome pa možda i nisam.

Uglavnom, došlo je vrijem da stara, jugoslavenska garažna vrata odu u povijest i da kupim moderna vrata, s daljinskim upravljačem, da mogu ko' gospodin iz auta otvoriti garažna vrata i ući autom u garažu bez izlaženja. To je to, to je 21. stoljeće, vrijeme je da i ja uđem u njega.

Prva stvar što sam, normalno, pomislio - kupiti rolo ili sekcijska garažna vrata? Koja je uopće razlika između njih? Tj. znam ja koja je razlika, razlika je evidentna, ali koji su plusevi ili minusi jednih, a koji drugih. Naletio sam na dobar site gdje se to objašnjava - svijetvrata.com.hr Pročitao sam sve, objašnjeno je OK, ali još uvijek nisam na čisto koja uzeti. Izolacija mi je potrebna, ali nije presudna debljina panela, mjesta imam dovoljno i za jedna i za druga. Odluka je bila, kao i inače - cijena. Vidjet ću što se nudi, vidjet ću razlike u cijeni između rolo i sekcijskih garažnih vrata u ponudama koje ću dobiti i to je to.

Jedino što sam odlučio da neću uzeti neko najjeftinije kinesko sranje, već neku srednju kvalitetu, koja će trajati zadovoljavajuće dugo. Poslao sam upite na nekih 6-7 adresa, ne znam sada točno i čekao da stignu poude. Baš me zanimalo kakve su cijene s obzirom na recesiju i sve, jel su cijene dovoljno "atraktivne" ili ću se šokirati kada dođu ponude.

Bilo je i jednog i drugog, ali odmah sam otpilio najjeftiniju i najskuplju tj. gledao sam da mi je u ponudi dobro objašnjeno što dobivam za svoju cijenu, to je najvažnije. Takve su bile dvije, stvarno ljepo objašnjeno i cijene su bile tu negdje. Još sam nazvao i jednog i drugog i na kraju dogovorio posao. Uzeo sam sekcijska garažna vrata na kraju, malo preko 7 tisuća kuna sa dostavom, demontažom starih i ugradnjom novih. Nije dugo ni trajalo, ekipa je uigrana. I to je to. Zadovoljan sam. Živio internet koji nam je omogućio informiranje i brzo naleženje izvođaća, kao i komuniciranje istih. Živio. :)

Post je objavljen 17.09.2012. u 19:38 sati.