Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

Veliki test bureka


Burekom za kruhom


Tko nije jednom vraćajući se noću iz grada probao burek, neka me pogodi burekom, pogotovo one generacije koje su stasale prije devedesetih i bile osuđene na limeni kiosk ispred Glavnog kolodvora.
Bože, kakav je to burek bio, od čega li se radio, zašto na kilometar od njega nije bilo ni goluba ni mačaka - ne znam.
Ali znam da je svaki izlazak završio upravo tamo i da nam je ujutro bilo loše.
I otad mi fali...

Potaknut čisto prosječnim burekom iza ugla svoje firme, odlučio sam se na trotjedno gablanje istih - svaki dan novi burek s mesom na drugoj lokaciji, uz obavezan jogurt i po mogućnosti vrećicom i salvetom.
Pokušao sam uzeti u obzir i gostoljubivost “tetica”, svježinu, količinu mesa, okus, i općenito – sve što treba za dobar šmek.
U međuvremenu sam dobio četiri kile, akne na čudnim mjestima, postao sam stresniji i nervozniji no inače i gotovo prekinuo s djevojkom.

Ali i pošteno odradio istraživanje.

Javite di su vaši favoriti, al za koji mjesec, sad sam na muesliju...

---------------

1. Pekarna Ilica, Koranska 11
Vlasnik: Teuta Gjugjaj


Uploaded with ImageShack.us

Cijena: 8 kuna
Vrsta: Rolani i trokut
Veličina: Solidna
Tijesto: Vrhunska masnoća, ne preprhko, miriši podatno, mrvicu neslano
Meso: U tragovima, vrlo svijetle boje, vjerojatno piletina. Luka gotovo da i nema, jak okus pojačivača

Opći dojam: Vrhunski zamotan, kvalitetno slojevit, ne premastan. Prodavačica zgodna i uslužna, šteta što nema salvete za višu ocjenu. Nerazumna cijena jogurta, skoro duplo skuplja od dućanske. Sam burek je na trenutke mrvicu suh, a najviše smeta što su pojedini dijelovi totalno cijepljeni od mesa, koje, uzgred budi rečeno, zbog prevelike usitnjenosti najviše podsjeća na – haše. Svejedno, čak pet kuna jeftiniji od razvikanih imena s licencama, predstavlja pravo osvježenje za radnički džep.

Jogurt: Dukat, 4 kn
Vrećica: Da
Salveta: Ne

Ocjena 6/10

----------------

2. Pekara Dubravica, Pothodnik
Vlasnik: D. Mikelec


Uploaded with ImageShack.us

Cijena: 12 kuna
Vrsta: Trokut i mali rolani
Tijesto: Savršeno izvučeno, u pravilnim linijama, ali tvrdo i naporno
Meso: Bezukusno, oporo, jaka aroma stare masti
Veličina: Ima i većih, puno većih

Opći dojam: Ah taj kult Dubravice, pet prodavačica previše i apriori nasmiješenost poput Barbare Kolar na Anteni. I uvijek te zbune pa zaboraviš po što si došao… Uglavnom - skup gablec. Za 12 kuna u burečkom rangu očekuje se prava poslastica, ali Dubravica to nažalost ne nudi. Prvi dojam je ugodan, solidan komad bureka, ne premastan, dosta tanak, ali je svaki komad tijesta pravilno složen kao mađarica. No, umjesto slasnog okusa, kartonski tvrd obrub i unutrašnjost, te prelučast okus mesa. Kasnije se samo i osjeća taj luk, ali kao da ga je rezao Luke Skywalker na snimanju prvog dijela. Meso bez ikakvog okusa, afterpodrig totalno nikakav. Uljudna teta, salveta, jeftin jogurt, i – loš i preskup burek.

Jogurt: Dukat, 2,90 kn
Vrećica: Da
Salveta: Da

Ocjena 5/10

------------

3. Pekara Mlinar d. d., Kučerina 64
Vlasnik: /


Uploaded with ImageShack.us

Cijena: 12,90 kuna
Vrsta: Rolani (motani)
Tijesto: Meko i vlažno, prije za štrudlu nego za burek
Meso: Mješavina govedine i svinjetine, konkretan okus i aroma
Veličina: Mizerna, ponižavajuća, daleko premalen

Opći dojam: Konačno okus bureka, fine mesine koja ostavlja trag u ustima. Nabildan mesinjem kojeg ima dovoljno i u svim zakucima debelo rolanog siročeta koje je jedva za pod zub. Uvređujuće malen burek kojem fale barem još dva zavoja da smije nositi to ime. A k tome najskuplji na spisku i bez salvete u blizini. Osim slasnog saftnog tijesta i ukusnog mesa prednost je i jeftini jogurt, ali jedna tako velika firma bi u ponudi trebala imati i klasičan oblik trokuta. Šteta, jedan i pol komad bi bili sjajni za kompletan obrok, ovako se osjećate nekako zakinuti…

Jogurt: Megle, 2,70 kn
Vrećica: Da
Salveta: Ne

---------

Ovo bijahu prva tri, ostalih 18 u Nedjeljnom Jutarnjem od Nedjelje 18.3.!

Ocjena 6,5/10


Post je objavljen 16.03.2012. u 11:13 sati.