Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nerez

Marketing

I još jednom...

Italija je službeno ušla u recesiju, kažu vijesti na Dnevnik.hr-u.

Da podsjetimo: koncem prošle godine, premijer talijanske tehničke vlade, Mario Monti, proveo je brutalne mjere štednje, povisio poreze, skresao mirovine, plaće, socijalna davanja i srezao proračun za naredne dvije godine nekih 20 milijardi eura. Ispostavlja se da bi bilo pametnije da je državni novac trošio na maloljetne prostituke i hedonostičke bunga-bunga tulume...


Miss me yet?

...kao što su to radili neki tamo talijanski čelnici prije njega. Jer, to bi vjerojatno više pomoglo - ili u najmanju ruku, manje odmoglo - talijanskome gospodarstvu od Montijevih umotvorina. Jer, jedva da je tri mjeseca pod Montijem prošlo, a talijanski se BDP strmoglavio za 0,7% i nema nikakvih naznaka da će biti bolje. Zamislite vi to! Tko bi rekao. Italija se tako pridružuje drugim europskim zemljama, Irskoj, Portugalu, Španjolskoj i Grčkoj, koje se isto čudom čude da rezanjem proračuna zapadaju u sve veći deficit, a kriza se produbljuje.

No bez brige, uvjeren sam kako će ekonomist Montijeva kalibra u tili čas skužiti u čemu je problem. Nije se, naime, srezalo dovoljno. Nikad nije. Trebat će još. Uvijek treba! I tako se veseli ringišpil smrti nastavlja, vrteći se sve brže i brže. Ako sumnjate da ista stvar čeka Hrvatsku u vrlo doglednoj budućnosti, varate se. Veseli mališani s Markova trga već su nas pridružili vožnji.

Mario Monti, inače, nije izabran na dužnost premijera, nego ga je tamo postavio talijanski predsjednik Đorđe Napolitano - prekaljena komunjara s dugogodišnjim stažem u talijanskom KP-u, kojem očito demokratski proces ne znači ni koliko je crveno pod noktom. Monti je prethodno bio ministar financija, a inače je poznat kao pripadnik Trilateralne komisije, Bildelburg grupe, Atlantskog vijeća, te bivši zaposlenik i savjetnik Goldman Sachsa, Coca-Cole te rejting-agencije Moody's.


Teoretičari zavjere, navalite!

Post je objavljen 12.03.2012. u 19:22 sati.