Mali godišnji!
I subota i nedjelja.
Klopa laganica.
Plan G6, zaobilaženje kuhinje.
Danas, picek i krumpir.
Sastojci:
-8 većih krumpira
-100 gr, maslaca
-150 ml ekstra, ultra, de luxe, junferičnog maslinovog sa Jelse,
ili Šolte????? Zaboravil sam, no sjećam se onih 90 kn, maspater.
Izvrsno je, nema šta!
-peršina
-pol glavice češnjaka
-kamena sol (ono, s mlinčekom), pa rskrsk, vrtvrt.
Krumpir oguliti, s jedne strane ga poravnati, tak da lijepo stoji,
pa ga našnitati, ali ne do kraja.
Nek dole u fundamentu ostane povezan.
Staviti ga u ključajuću kipučicu, soljenu, pa nakon 5 minuta zvleći van.
Namazati tepsiju, zdjelu, maslacem,...poslagati krumpir.
Rastopiti maslac i m. ulje, dodati u to peršing i češnjak (sitno sjeckani).
Zeti žlicu i preliti krumpir, pa na nekih 200 u rernu.
Nakon cca 45-60 min. van.
Pustit da malo dođe sebi i otopinom sa dna višestruko preljevati krumpir.
Ne bi bilo loše da sam imal i parmezana.
Post je objavljen 28.01.2012. u 18:08 sati.