Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Kad srce kaže NE!

I eto... još par dana do referenduma o ulasku u EU.... još par dana do "novog početka" (tako bar čitam u medijima)...
Jao djeci koju roditelji ne nauče suočiti se s problemima i rješavati ih. Pa tako jao i narodima koji za svoje greške krivce traže u drugima i koji vjeruju da je ikome na ovome svijetu više stalo do njihove zemlje i rješavanja problema u njoj. Ne postoje problemi koji se ne bi mogli riješiti... ako se to doista želi.
Ne kužim zašto se uopće pitanje problema i udruživanja u EU dovodi u vezu? Probleme možemo riješiti samo sami..... bez obzira gdje bili.
Kad to spominjemo kao nešto što je u vezi jedno s drugim... priznajemo da se želimo udružiti iz interesa..... Znači li to da je Hrvatska sponzoruša? Da ne trči u "zagrljaj" iz uvjerenja i ideala, nego iz interesa?
Ja ipak u to ne vjerujem.... Bez obzira na šarenu povijest i čupava iskustva mislim da još uvijek imamo ponosa i da se nećemo pomiriti s ulogom sponzoruše.
I kad mi netko kaže da ne postoji alternativa ulasku u EU meni se okrene želudac. To je kao da curi koja se odlučila na samački život kažeš da joj je brak iz interesa jedino dobro rješenje i da je svaki drugačiji izbor loš izbor. I to tvrdi žena koja inače slovi za ženu širokih pogleda i usuđuje se tvrditi da su svi koji misle drugačije nedovoljno obrazovani i ne razumiju. Super im je ova kampanja pred referendum.... postigli su suprotno onome što tvrde da žele postići. Bar kod mene... Ovaj narod je naviknut na ponižavanja... Franjo nas je zvao stokom sitnog zuba... a sada nam rade to isto... samo nam ne kažu to tako direktno... nego uvijeno i sa stilom.
Gledam političare kako nas uvjeravaju što je dobro... koliko su neuvjerljivi i zbunjeni... pa mi ih dođe žao. Oni samo rade svoj posao.... oni ovo moraju odraditi jer to od njih veliki i moćni gazde izvana očekuju... a gazde su im oni kojima smo dužni do bola... možda se naši političari i sami nadaju da će ovog puta narod spasiti stvar, a njima nitko neće moći predbaciti da nisu pokušali.
Gledam predsjednika Josipovića na spotu u kojem nas poziva da glasamo za ulazak u EU. To nije on. To nije isti onaj čovjek koji brzo misli i reagira iz dubine srca u svakoj situaciji... Nekako čudno petlja rukama i djeluje kao da ni sam ne vjeruje u ono što priča.

Suverenitet je pravni pojam koji označava pravo na neograničeno vršenje vlasti.
Unutarnji suverenitet označava da je državna vlast vrhovna (najviša), neograničena i nedjeljiva.

Ako je to istina... a predsjednik Josipović kaže da mi dio svoje suverenosti pametno ulažemo... kako je to uopće moguće?
Ako je nešto neograničeno i nedjeljivo... kako onda možemo dio uložiti?

Možda je to tek dojam mene nedovoljno obrazovane i nedovoljno informirane.... ali imam nekako osjećaj da pričaju jedno, a u stvari nas mole da glasamo protiv. :))))))))) Jer koji bi normalan političar 21. stoljeća inače imao potrebu s narodom komunicirati kao da je na vlasti mongoloidima, a ne ljudima koji misle svojim glavama i imaju pravo na svoj izbor, bez da ih itko vrijeđa i ponižava?!!! Meni je sve to nekako sumnjivo.... ;)






Post je objavljen 17.01.2012. u 18:45 sati.