Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikamohor

Marketing

Želim život/Gustafi


(slika 1: pozornica na trgu)

U petak, 16. prosinca, 2011. grad Zagreb i njegovi građani plesali su i veselili se na dvije lokacije na otvorenom. Prva proslava, "proslava života" održana je na glavnom zagrebačkom trgu, a druga na Britancu.

Ana Rukavina
Anina priča dirnula je mnoge. Za nju smo saznali 2006. godine kada je putem maila tražila pomoć u borbi protiv leukemije. U iskrenom pismu koje je dirnulo mnoge zamolila je sve dobre ljude da joj pomognu u prikupljanju novca koji joj je bio potreban za daljnja liječenja i skupe lijekove koji nisu bili dostupni na našem tržištu. Anino pismo ubrzo se proširilo, no priča za nju nažalost nije imala sretan kraj. Njezine riječi i danas putuju u mailovima, a Zaklada koja nosi Anino ime do sada je spasila 13 života.

"Za mene predaja nikada nije bila opcija. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život. Svjesna sam svih rizika koji me ocekuju, spremna sam i na deblji kraj, nije me strah, smo se ne želim okrenuti i otići a da nisam sigurna da sam učinila sve sto sam mogla da se još neko vrijeme zadržim tu među vama." - Ana Rukavina

Trg bana Josipa Jelačića
S početkom u 21h održan je šesti po redu koncert "Želim život". Tim putem Zaklada Ana Rukavina i Nova TV zahvalili su se svim ljudima dobrog srca koji su tokom godine, ali i te večeri svojim nesebičnim donacijama potpomognuli rad Zaklade. Tokom cijelog dana na Trgu je bio postavljen šator gdje su se građani između 18 i 40 godina mogli upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Za vrijeme koncerta bio je aktivan call centar, u kojem su se poznate osobe javljale na pozive građana. Svakim pozivom donirano je 6,15kn. Prikupljeni novac koristi se za tipizaciju uzoraka krvi. Pojedinačna tipizacija košta 1085 kn. U petak navečer pozivima građana prikupljeno je 1.481.861 kuna.



(slika 3 i 4: nastup Gustafa)

Gustafi
Istarski štih na zagrebački način - ovako bih opisala koncert Gustafa održan u petak na Britancu. Iako je nakon pola sata trajanja vjetar pokazao svoje zube, publika, ali i izvođači nisu se dali omesti. Dok su se neki zagrijavali plešući, drugi su to činili ispijajući kuhano vino ispod grijalica. Ljubitelji rakije mogli su uživati u kušanju istarske medice.
Publika je bila satkana od najmlađih posjetitelja, ali i starih partijanera koji ni u pomoznim godinama ne postustaju tako lako. Gustafi su uz pratnju lijepe Barbare Munjas izveli svoje najveće hitove, te još jednom dokazali da i nakon 30 godina žare i pale jednako kao i na početku karijere.


(video 1: nastup Gustafa)

Na Britancu zabave ne nedostaje niti jedne večeri, pa ako još niste posjetili Pingvin plac toplo se obucite i krenite putem zabave!

slike i video: Nika Mohor


Post je objavljen 19.12.2011. u 20:28 sati.