< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off ----------------------------------------

BLOGROLL & OPIS BLOGA

Nikola Baras
Dejan Jelić
Nikolina Kišiček
Domagoj Knežević
Petra Kolić
Petra Kovačević
Marina Kuleš
Nataša Marić
Marija Marušić
Miriam Matković
Ivana Novosel
Ivana Perić
Lucija Pezo
Tina Pranjić

Praćenje kulturnih i ostalih događanja u gradu nikad mi nije bila jača strana. Ono što me zanimalo, lako se saznalo, a ono što se nije saznalo - nije bilo zanimljivo. Krenuvši sa pisanjem bloga, krenula sam u potragu za društvenim životom Zagreba. Na kraju je potraga ispala gušt, a jubilarni 10. post prekinut će jednu lijepu tjednu tradiciju pisanja.
Nika M

----------------------------------------

PORTALI

Jutarnji list
Net.hr
Index
Zagrebancija
Advance
T-portal
Večernji list
24 sata
Dnevno.hr

FPZG
Facebook





----------------------------------------


Website counter





----------------------------------------


---------------------------------------- design: balloondesign.
kostur. ballondesign.
picture. |♥|
brushes. |♥|

ponedjeljak, 19.12.2011.

Želim život/Gustafi


(slika 1: pozornica na trgu)

U petak, 16. prosinca, 2011. grad Zagreb i njegovi građani plesali su i veselili se na dvije lokacije na otvorenom. Prva proslava, "proslava života" održana je na glavnom zagrebačkom trgu, a druga na Britancu.

Ana Rukavina
Anina priča dirnula je mnoge. Za nju smo saznali 2006. godine kada je putem maila tražila pomoć u borbi protiv leukemije. U iskrenom pismu koje je dirnulo mnoge zamolila je sve dobre ljude da joj pomognu u prikupljanju novca koji joj je bio potreban za daljnja liječenja i skupe lijekove koji nisu bili dostupni na našem tržištu. Anino pismo ubrzo se proširilo, no priča za nju nažalost nije imala sretan kraj. Njezine riječi i danas putuju u mailovima, a Zaklada koja nosi Anino ime do sada je spasila 13 života.

"Za mene predaja nikada nije bila opcija. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život. Svjesna sam svih rizika koji me ocekuju, spremna sam i na deblji kraj, nije me strah, smo se ne želim okrenuti i otići a da nisam sigurna da sam učinila sve sto sam mogla da se još neko vrijeme zadržim tu među vama." - Ana Rukavina

Trg bana Josipa Jelačića
S početkom u 21h održan je šesti po redu koncert "Želim život". Tim putem Zaklada Ana Rukavina i Nova TV zahvalili su se svim ljudima dobrog srca koji su tokom godine, ali i te večeri svojim nesebičnim donacijama potpomognuli rad Zaklade. Tokom cijelog dana na Trgu je bio postavljen šator gdje su se građani između 18 i 40 godina mogli upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Za vrijeme koncerta bio je aktivan call centar, u kojem su se poznate osobe javljale na pozive građana. Svakim pozivom donirano je 6,15kn. Prikupljeni novac koristi se za tipizaciju uzoraka krvi. Pojedinačna tipizacija košta 1085 kn. U petak navečer pozivima građana prikupljeno je 1.481.861 kuna.



(slika 3 i 4: nastup Gustafa)

Gustafi
Istarski štih na zagrebački način - ovako bih opisala koncert Gustafa održan u petak na Britancu. Iako je nakon pola sata trajanja vjetar pokazao svoje zube, publika, ali i izvođači nisu se dali omesti. Dok su se neki zagrijavali plešući, drugi su to činili ispijajući kuhano vino ispod grijalica. Ljubitelji rakije mogli su uživati u kušanju istarske medice.
Publika je bila satkana od najmlađih posjetitelja, ali i starih partijanera koji ni u pomoznim godinama ne postustaju tako lako. Gustafi su uz pratnju lijepe Barbare Munjas izveli svoje najveće hitove, te još jednom dokazali da i nakon 30 godina žare i pale jednako kao i na početku karijere.


(video 1: nastup Gustafa)

Na Britancu zabave ne nedostaje niti jedne večeri, pa ako još niste posjetili Pingvin plac toplo se obucite i krenite putem zabave!

slike i video: Nika Mohor

- 20:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>