Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Hummus

Je da je jelo dolje sa istoka, no nije nimalo terorističko,
ni malo Hamas.

Ma onaj slanutak.
I čačkam ja po receptima i ima njih i nekak mi najprivlačniji bil,
namazod slanutka - Hummus

Namočim ja njega, slanutka, pa drugi dan, uskuham, pa odmak hitim tu vodu,
pa stavim sviježu i pustim da kuha.
Ubacim žlicu pojačivača okusa i kuha to tak 3 sata.
Smaknem, ocijedim vodu, ali je sačuvam.



To pretvorim u pire štapnim mixerom.
Dolijem malo own juhice.



E onda onak malkice spržim na suhoj tavi dvije žlice integralnog sezama,
pa ga malo podrobim u mužaru, avanu.



pa to u nekih deci i pol maslinovog ulja, pa iscijedim jedan limun i
dodam još + 5 režnjeva češnjaka, onak nasijeckanog i
onda sve smuljam štapnim mixerom pa u slanutak, zmešam,
pa dodam još sjeckanog peršina.

E ljudi, fantazija.
Bijah zatečen i iznenađen.

Zbilja jako dobro.
Pogotovo na prepečencu, omašćenom maslacem.

I kao namaz, ali i kao prilog.





I nakon toga, deda je išel na aerobik, to mislim, ritmika gimnastika.
Ma ne ja, unuka imala.

Ono, sto škola i vrtića.
Ljudi moji, koji je to kaos bio.
Sve samo ne ritmika, hehehehe.

No normalno, svi smo se tak diviliiiiiiiiiiiiiii, a dječica sretna.



Stvar su malo popravile starije klinke.
E tu si doista mogel nekaj vidjeti.









Poslije toga?

Dragoj čerci na rođendan.
Pečenje, odojak, puretina zabatci, prilozi, salate, kurci, palci,
i alkohola.
Tak sam se bacil na posel da sam zaboravil fotkati,
ali spomenul bi tortu. Dojmila me se!

Dole biskvit 5 mm od čajnih kolutića sa maslacem, pa 5 cm kreme,
sir sviježi, tučeno slatko vrhnje, limun želatina, pa gore višnje iz kompota,
prelivene pudingom od vanilije u koji je na mjesto mlijeka stavljena "voda"
od kompota.
Pasalo mi, ko budali šamar.
I uz to kapućino.





Post je objavljen 19.12.2011. u 15:43 sati.