Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Puž s cimetom

Recept za ovog puža našla sam na stranici Chili und ciabatta. Ovo nije ništa drugo nego malo drugačija (veća) verzija klasičnih tzv. pužića s cimetom.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Tijesto
500 g glatkog brašna
1 suhi kvasac (7 g)
1 žlica šećera
pola čajne žlice soli
1 žlica ulja
250-300 ml mlake vode

Nadjev
60 g maslaca
oko 100 g šećera
2 čajne žlice cimeta


Za tijesto, u posudu stavite sve sastojke i zamijesite glatko tijesto, mijesite ga oko 5 min., zatim ga oblikujte u kuglu, stavite u posudu, pokrijte vlažnom krpom i ostavite na toplom da se digne.

Okruglu posudu za pečenje (promjera oko 30 cm) obložite papirom za pečenje.
Šećer pomiješajte s cimetom.
Maslac rastopite i ostavite da se ohladi (pazite da se posve ne ohladi i ne stvrdne).

Dignuto tijesto premijesite i razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik (oko 65 cm x 45 cm). Premažite ga (kistom) s oko 2/3 tekućeg rastopljenog maslaca pa ga ravnomjerno posipajte šećerom s cimetom.

Image and video hosting by TinyPic


Naroljate ga s duže strane.

Image and video hosting by TinyPic


Dobivenu rolu na pobrašnjenoj podlozi razvucite rukama, da bude duga oko 1,5 m.

Image and video hosting by TinyPic


Dobivenu rolu smotajte u obliku puža i stavite ga u pripremljenu posudu. Premažite ostatkom rastopljenog maslaca (ako se stvrdnuo, opet ga rastopite).

Image and video hosting by TinyPic


Posudu pokrijte vlažnom krpom i ostavite puža na toplom, oko 45 min. da naraste.

Image and video hosting by TinyPic


Tada ga stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 40 min. Po potrebi, pokrijte ga folijom, ako previše potamni.

Pečenog puža ostavite da se ohladi, poslužite ga mlakog ili hladnog.




Post je objavljen 15.10.2011. u 08:14 sati.