Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Paprike punjene špagetima

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
oko 8 velikih tzv. paradajz-paprika (moraju potpuno narasti da bi bile dovoljno «široke» za punjenje; ako upotrebljavate neke druge paprike, tipa babura, ako su velike: dovoljne su 3-4 paprike)
+
100 g špegeta
1 mali crveni luk (može i ljutika)
1 češanj češnjaka
50 g svježe crvene paprike (može i zelena)
2 žlice ulja
50 g tvrdog naribanog sira
sol, papar
2 žlice svježeg nasjeckanog začinskog bilja (peršinovo lišće, bosiljak,…)

Umak
500 g rajčica
1 manji crveni luk
1 češanj češnjaka
1 žlica ulja
1 čajna žlica brašna
origano
šećer, sol, papar



Paprike operite, odrežite im vrh i izdubite ih odozgo.
Gornji dio paprike, oko peteljke, koji ste odrezali da biste paprike mogli izdubiti, možete narezati na rezance pa upotrijebiti za nadjev.

Crveni luk i češnjak sitno nasjeckajte. Crvenu papriku očistite i narežite na tanke rezance.

Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite ih (nemojte ih raskuhati).
Odmah ih stavite u posudu pa dodajte ulje, obje vrste luka, narezanu papriku, sir i začinsko bilje pa sve promiješajte i pikantno začinite solju i paprom.

Izdubljene paprike napunite nadjevom.

Nauljite posudu za pečenje.

Za umak, rajčice operite pa ih zajedno s obje vrste luka i uljem stavite u blender/multipraktik te sve zajedno «sameljite» da dobijete «tekući» umak; dodajte brašno pa i njega «umiksajte» u tekućinu.
Začinite origanom, šećerom, solju i paprom pa umak ulijte u posudu za pečenje te u njega složite napunjene paprike. Ako vam je ostalo nadjeva, možete ga rasporediti između paprika ili ga složiti na dno posude za pečenje prije nego u nju složite napunjene paprike.

Posudu pokrijte folijom i stavite ju u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva.

Paprike pecite pokrivene oko 1 sat, tj. da omekšaju (ovisno o vrsti paprika).

Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 23.09.2011. u 08:06 sati.