Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Vlakom do Madrida na dane mladih

Došao je odgovor od strane Hrvatskih željeznica koji prenosim u cijelosti po pitanju puta za Madrid.

Najiskrenije se ispričavamo se zbog nepotpune i netočne informacije koju ste dobili od djelatnika informacija.

Španjolske željeznice (RENFE) prešle su na sustav tržišnih cijena (relacijske cijene prilagođene konkretnim tržišnim uvjetima, koje najčešće na istoj karti uključuju i prijevoznu i rezervacijsku cijenu, pa po tom svojstvu potpadaju i pod pojam globalnih cijena). Time su te relacije izuzete iz sustava redovnih cijena i dostupne su isključivo kroz računalne rezervacijske sustave EPA, koje nažalost služba informacija ne posjeduje, te je sve informacije o cijeni i raspoloživim mjestima u vlaku moguće dobiti jedino na međunarodnoj blagajni kolodvora koje posjeduju EPA sustav.

Osim globalnih karata moguće je ispostaviti i InterRail kartu (Pass karta), ali se za sve vlakove s obaveznom rezervacijom (a to se u vašem slučaju gotovo svi, osim jednog) mora platiti dodatak tzv. Aufpreis.

Prema priloženom mail-u osobe mlađe od 26 godina koje bi putovale u periodu 13.08.-24.08.2011. mogle bi kupiti IR kartu flexi valjanosti tj. imale bi mogućnost 10 dana putovanja u roku valjanosti karte 22 dana na svim prugama. Cijena takve karte iznosi 249 € (plaćanje u kunama). Cijene svih mogućnosti IR ponude nalaze se u niže priloženoj tablici. Cijene rezervacijskih dodataka navedene su u vašem mail-u i ukupno za navedenu relaciju iznose još dodatnih 1539,00 kn, ali nažalost za pojedine TGV vlakove više nema mjesta, a bez rezervacije nije moguće ući u vlakove s dodatkom jer se u tom slučaju plaćaju visoke kazne i IR karta se smatra nevažećom.

Ispričavamo se zbog nepotpunih informacija, provodimo dodatnu istragu, te smo upozorili djelatnike informacija na neprimjereno ponašanje i nepravilan rad, kako se takve stvari više ne bi ponavljale.

S poštovanjem,

Za 22 dana cijene su slijedeče:
Mladi u 2 razredu 319 EU
Odrasli u 1 razredu 719 EU
Odrasli u 2 razredu 479 EU
Dijete u 1 razredu 359,50 EU
Dijete u 2 razredu 239,50 EU
Starija osoba u 1 razredu 649 EU
Starija osoba u 2 razredu 439 EU.

Znam puno je jer se na to plača dodatno sve ostalo uz pitanje dali će biti mjesta u vlakovima.
Što se tiće autobusa opet treba ići do Pariza ali bus ne vozi svaki dan. Iz Pariza opet presjed sa upitikom koliko to košta i koliko se čeka na presjedu.
Najbolja varijanta je avion koji je za starije najbolja varijanta.
Cijene preko Franfutra sa pristojbama je 4647 kuna za povratni let sa pristojbama.

Post je objavljen 14.07.2011. u 11:55 sati.