Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

...skokovi!

...Mate Bulic-Neretva

…30 celzijevaca je trenutno u nasem gradu!!!...culo se na radiju parkiranog Golfa duje, dok je Sena „ronija“ po gepeku slazuc neke stvari.
Heeeej Sena, sta ima??? ...spremas se to u Zaostrog na kupanje???...javin se susidu Senadu, dok sam se vec oznojen laganini vraca doma sa friskim kruvom iz jutarnje đite od pazara do kafica.
…eeee Pajdo!!!...bolan kakvi Zaostrog, odo' u Mostar!!!
…sta's tamo, vidis kako je vruce za popizdit…sta se ne ides kupat na more???
…a ti ne znas???...takodjer „plivajuc“ u znoju lica svog, zagonetno mi odbrusi ne vadec glave iz gepeka.
…a sta bi to triba znat???
…pa bolan, danas su ti skokovi!!!...odgovori i izroni on iz gepeka, dok je nadlakticom brisa oroseno celo.
…staaaa, aeromiting je???
…jebo te miting, pa skace se sa Starog mosta…skokovi u Neretvu!!!



…aaaaaaaaa!!!...pa ni na kraj pameti mi nije bilo!!! …ja sam mislija otkad su srusili Stari most da to vise nije zanimljivo!
…maaa neeeeemoj!!!...pa sad je Most jos stariji!!!...Sena se zapjenio, a ja se odma sitija Marinka Cutuka iz „Audicije“ kad je TO isto reka, a da ne govorin kako je vika da nije most visok 20-30 metara, nego dvistaaaaa-tristaaaaa, al' decimetara!!!
Sicam ga se ka' sad, kako je pokusava slikovito objasnit profesoru kolika je to visina: …evo ja kad skacem, cilu pismu „tamburalo momce u tamburu“ mogu otpjevat od mosta do vode!!!
…negoooo, os' ic' samnom gledat???...pribaci Sena naglo temu, a ja mu se iste sekunde nadovezem na pitanje:…moze Sena, al' jedino ako ja placam cevape u carsiji!?
…e bas si pravi jaran, aj pozuri idemo za 10 minuta. Ti se spremi dok ja „sredim“ gepek zbog onog „Sejgena“ i jebene carine…hahaha, ipak idemo priko grane!
Nemoj zaboravi pasos!!!...vika je on zamnom, dok sam trkomice isa doma.
I da ja skratim pricu…nakon dvi i po ure voznje i slusanja CD-a od Mate Bulica ( ova gore sta je na playeru najvise se puta odvrtila pjeva ), sidili smo u kaficu Seninog jarana sa pogledom na Most.

Takmicenje je vec bilo u tijeku…
Guzva medju skakacima…nervoza vlada…TV snima



Ugledan medju clanovima organizacionog odbora i poznatog skakaca Emira Balica, cujem ga preko zvucnika dok su ga intervjuirali kako govori da vlada veliko interesovanje za skokove i da se ocekuje vise od stotinu skakaca u kategorijama skokova na noge i skokova na glavu ili poznate "mostarske laste".
Spominje on tu ucesce skakaca ne samo iz BiH, vec i iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i jos nekih zemalja.
Upisuje se takmicarskoj komisiji i predstavnik neke nepoznate ekipe:…lik atletske gradje, skuzim iz daleka…na gacicama mu pise „Tarzan“.
Prilazi, zagrijava se, daju mu lavor, plahne se on malo i taman da skoci, kad mu prilazi lokalni reporter Mujo:
- Cuj jarane, nemoj skakat dole ... ima skoljki!
- Ma sta!?!?! Skakao sam ja među kitove, ajkule ...
- Ma cuj bolan, nemoj se zajebavat, kazem ti nemoj, ima ... ima skoljki!
- Ma ne seri mali, skakao sam ja i među krokodile, pirane ...
- Ma joooj hajvana nedokazana. Nemoj bolan, matere ti...!!!
Ipak skoci „Tarzan“ i normalno isplivava jedva, sav krvav i izranjavan, poluziv i zajauka reporteru Muji koji mu je odmah prisao sa gumenjakom:
…jebote, kakve su ovo skoljke???
...pa rek'o sam ti jarane - skoljke od Lade, od Fice ...wc-a, al' ti ne slusas!!! belj


...lip pozdrav! mah



Post je objavljen 01.08.2011. u 00:05 sati.