Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Zapečene rolice od blitve i sira

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
12 listova tijesta za lazanje

Nadjev
300 g svježeg kravljeg sira
100 g tvrdog naribanog sira
oko 300 g blitve
2 češnja češnjaka
sol, papar

Preljev
oko 120 g kiselog vrhnja
2 žlice mlijeka
pola žlice brašna
1-2 žlice parmezana

Blitvu operite, odrežite središnji bijeli dio sa stabljikom. Taj bijeli dio sitno nasjeckajte, a zeleni dio listova narežite na rezance.
Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte.

U loncu zagrijte malo ulja i na njemu popržite češnjak. Zatim dodajte nasjeckani bijeli dio blitve i pržite oko 3 min.
Zatim dodajte zeleni narezani dio blitve i kratko ga popržite, da povene i da tekućina ispari. Začinite solju i paprom.
Ostavite da se ohladi.

Svježi sir zdrobite, dodajte tvrdi sir i blitvu, začinite prema ukusu i sve dobro promiješajte.

U loncu zakuhajte vodu, posolite ju i dodajte žlicu ulja. U kipuću vodu stavite 3-4 lista lazanja. Kuhajte ih 5-7 min. (ovisno o vrsti, nemojte ih raskuhati). Kuhane listove vadite rupičastom žlicom. Možete ih isplahnuti hladnom vodom.
Ocijedite ih.

Posudu za pečenje namastite i posipajte krušnim mrvicama.

Na svaki list stavite oko 1 žlicu nadjeva i zarolajte. Rolicu prerežite okomito na pola.

Image and video hosting by TinyPic

Prerezane rolice stavljajte u posudu, da stoje jedna do druge.

Image and video hosting by TinyPic

Kiselo vrhnje pomiješajte s brašnom i mlijekom pa time odozgo nakapajte rolice. Posipajte ih i naribanim parmezanom.

Posudu pokrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, pecite oko 15 min. Zatim skinite foliju i pecite još 15ak min., tj. da se odozgo jače zapeče, porumeni.

Po želji, posipajte nasjeckanim mladim lukom ili nekim drugim začinskim biljem.

Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 08.07.2011. u 08:09 sati.