Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Biscotti s parmezanom i bijelim paprom

Kad se radi o suhonjavo-hrskavim slatkim kolačićima tuzan, svejedno jesu li u pitanju čokoladni keksići, medenjac, raznorazni prhki kolačići, cantuccini, biscotti, eek … - to je definitivno nešto što ja ne jedem nono.
Ali, zato obožavam suhonjavo-hrskave slane/pikantne stvarčice cerek, poput ovih biscotta njami za koje sam recept preuzela s bloga Voće i povrće. thumbup


Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
300 g brašna
1 čajna žlica soli
1 čajna žlica praška za pecivo
15 g kukuruzne palente + 1 žlica palente za posipavanje
1 žlica bijelog papra u zrnu
100 g naribanog parmezana
110 g mekanog maslaca/margarina narezanog na listiće
120 ml mlijeka
2 jaja


Bijeli papar sameljite.

U posudi promiješajte brašno, sol, prašak za pecivo, 15 g palente i polovicu mljevenog papra. Zatim dodajte naribani parmezan i maslac. Sve miksajte mikserom, spiralnim nastavcima da dobijete mrvičastu smjesu.
Jaja umutite s mlijekom pa tu mješavinu kuhačom umiješajte u smjesu od brašna. Kad se smjesa počne povezivati, nastavite mijesiti rukama da dobijete mekano tijesto.
Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podijelite ga na dva dijela. Svaki dio oblikujte u dugačku štrucu.

Svaku štrucu posipajte preostalim mljevenim paprom i žlicom palente.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega položite štruce. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 30 min. Zatim ih izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohlade.

Tada ih arežite na ploške debljine 1,5-2 cm i polegnite ih na lim obložen papirom (isti lim i isti papir kako i prije).
Narezane ploške stavite u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva i pecite ih oko 15 min. da dobiju boju s jadne strane, pa ih okrenite i pecite 15ak min. s druge strane.




Post je objavljen 17.06.2011. u 08:03 sati.