Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

Wish I could find ...

... a good book
to live in ...

Photobucket
photo by rU

I wish I could find a good book to live in
Wish I could find a good book
Well, if I could find a real good book
I'd never have to come out and look ...

...

Soba bez knjiga je slična čovjeku bez duše, rekao je Ciceron.
U mojoj sobi knjige već odavno ne stanu na police, već sam odavno počela gomilati ih po podu. Osim onih kupljenih u posljednjih pola godine, većinu tih knjiga sam, kako to veli Paul Éluard, okusila, progutala, sažvakala i svarila.

No, u posljednje vrijeme ne uspijevam ništa čak ni okusiti a kamoli progutati.
Novokupljene knjige leže na podu šuteći. Valjda se ne usuđuju narušiti šutnju koja me okružila. Ne sjećam se više kad sam na blogu napisala posljednju priču. Scrolajući 3 posta niže, vidim da nisam odgovorila ni na jedan komentar. I dalje svraćam na blogove svojih prijatelja, no komentiram sve rjeđe. Tješim se pomišlju da je u pitanju samo moje zaziranje od naslovnice, osjećaj izloženosti nepoznatim pogledima. A ja sam, u ove 4 godine 'bloganja', živjela u iluziji kako do mojih jezeraca vodi skrivena stazica znana samo uskom krugu 'starih' blog prijatelja kojih je, uzgred rečeno, iz dana u dan sve manje. Tješim se pomišlju da se radi samo o proljetnom umoru, no ni od ljetnih sparina ne nadam se ničemu boljem.

Potreban je cijeli život da naučite šutjeti, veli jedna mudra izreka.
Ako nemaš šta reći, bolje šuti ... nekada treba nešto i prešutjeti, hiljadu puta se pokaješ za ono što kažeš ... rijetko za ono što prešutiš ... A da ne spominjem onu prema kojoj je šutjeti - zlato. Iako ni među mudrim izrekama nije zlato sve što sija, vjerujem narodnoj mudrosti.

Oni koji me u stvarnom životu poznaju prije bi me nazvali šutljivicom nego brbljivicom. Riječ mi rijetko 'pobjegne', čuvam se 'prejakih riječi', ne volim gromke riječi koje zvuče šuplje, dobro podnosim tišinu. No, ova me tišina počinje plašiti. Morat ću u što skorije vrijeme prekinuti šutnju. Napisati neku svoju glupost, umjesto mudrih citata iza kojih se već dugo skrivam. Najgora stvar koju si napisao, bolja je od najbolje stvari koju nisi (napisao), veli autor koji se nije usudio potpisati ispod te svoje mudrosti.

U međuvremenu ostaje mi zavući se među korice neke dobre knjige.
I nadati se da me i tamo neće dočekati šutnja.









Post je objavljen 17.04.2011. u 15:31 sati.