Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

tipograf-naci (justify my love)

oduvijek tvrdim da imam previše zajedničkog s Georgeom Constazom. ono kad intervjuira kandidate za stipendiju pa odabere sebi sličnog koji isto "wants to be an architect".

firma bi uzela par pripravnika, a meni su u ruke slučajno dospijeli životopisi kandidata.

katastrofa. sve neki redovni studenti, jedva preko 5 godina studiranja, ambiciozni, s vannastavnim aktivnostima... kaj je to? gdje su normalni ljudi koji žele potratiti koju godinu života dok još mogu?

katastrofa br 2. vizualni identitet cv-a. očajan. veličina fonta 16, pričam ti priču, dvostruki prored, 3-4 stranice... kaj je to? samo faks iza sebe imaš, 1 stranica maksimalno!

ak sam za nekaj naci, onda je to za tipografiju. volim dobro odabran font, veličinu fonta, volim kad se poštuju neke stvari: razmak iza zareza, razmak iza točke i sl.
čak i na sms porukama poludim na nepostojanje razmaka iza interpunkcije

kaj radis?sutra imam
ispit,ali mozemo u
kino;)iako ima dog.ali
tek kasnije,,,,ak ne
vidimo se sljed tjedan


još kad onda ubaci "neznam" ili sl... iako nemam pravo biti i pravopisni naci jer i ja znam često zaflaksat s ije-je...

takve stvari dosta govore o čovjeku...

čuda možeš otkriti i kad još u Wordu klikneš paragrafić... želiš li zbilja zaposliti osobu koja tekst poravnava "spaceom"?

kužim ja da ljudima to nije bitno... ali... zapravo ne kužim.


jedva sam uspio naći jednu kandidatkinju. 7 godina studiranja (iako sad po bolonji faks traje 5 pa ono što je prije bilo 7-8, sad je 8-9 godina tako da moj idealni kandidat još studira i nadam se razmišlja kako bi bilo bolje da je upisao krajobraznu arhitekturu, al sad je kasno i cijeli život će biti nesretan). mada životopis joj je u onom eu formatu pa nije ni imala previše prilike za zabrljat. al svira klavir.

iako ima i jedna trenerica aerobica... hm...


šteta da ja neću voditi razgovore za posao. iako bi to bilo logično. jer zbog godina, vjerojatno će sa mnom ići na ručak... a mislim da zaslužujem ručati sam s najboljima.


p.s. i da se mene pita, "justified" poravnjavanje teksta bih specijalnim dekretom izbacio iz Worda i njemu sličnih. oni "vole kad lijepo izgleda, pravilno, poravnato i lijevo i desno"... debili. to kaj tekst izgleda ko na spravi za mučenje (a i čitatelj isto)...

Post je objavljen 01.03.2011. u 11:55 sati.