Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/espressoo

Marketing

Moj princ na bijelom konju?



Uploaded with ImageShack.us

Zgažene duše, srca lomljenog hiljadu puta, očiju sa milion isplakanih suza, usana sa toliko nedorečenih riječi, bez daha, bez osmijeha iskrenog, bez pogleda toplog - tražim ga... ili čekam?! NJEGA, koji će mi donijeti radost u život, NJEGA, koji će promijeniti navike, NJEGA, koji će me imati u potpunosti, u cjelosti, koji će me dobiti podatno, toplo, nježno, iskreno.

Čekam ga da dođe na vrata srca mog, da zavlada cijelim mojim bićem, da me veže lancima za svoje srce, čekam ga - tog princa iz snova, iz mašte.

Nije savršen, jer savršenstvo ne postoji; nije idealan, jer ideala nema. Jednostavno, čekam ga, ma kakav da je, čekam NJEGA, s kim ću podijeliti svoj život, svoje mane, jer ih imam i ja, čekam NJEGA, s kim ću se savršeno uklopiti u mozaik života.

Čekam ili tražim?!

Svejedno, on mora doći, on će čuti moj glas i pojaviti se da utješi ranjeno srce, da zagrli skrhano telo, da poljubi vrele usne. Tražim njegov lik u plavetnilu neba, u zelenilu gora, u prozirnim daljinama. Tražim osmijeh njegov, oči njegove, glas... Čekam princa da dođe i poljupcem me probudi - ne iz sna, nego iz iščekivanja...


Post je objavljen 29.07.2010. u 19:25 sati.