angellllllldarknesssssss

četvrtak, 29.07.2010.

Moj princ na bijelom konju?



Uploaded with ImageShack.us

Zgažene duše, srca lomljenog hiljadu puta, očiju sa milion isplakanih suza, usana sa toliko nedorečenih riječi, bez daha, bez osmijeha iskrenog, bez pogleda toplog - tražim ga... ili čekam?! NJEGA, koji će mi donijeti radost u život, NJEGA, koji će promijeniti navike, NJEGA, koji će me imati u potpunosti, u cjelosti, koji će me dobiti podatno, toplo, nježno, iskreno.

Čekam ga da dođe na vrata srca mog, da zavlada cijelim mojim bićem, da me veže lancima za svoje srce, čekam ga - tog princa iz snova, iz mašte.

Nije savršen, jer savršenstvo ne postoji; nije idealan, jer ideala nema. Jednostavno, čekam ga, ma kakav da je, čekam NJEGA, s kim ću podijeliti svoj život, svoje mane, jer ih imam i ja, čekam NJEGA, s kim ću se savršeno uklopiti u mozaik života.

Čekam ili tražim?!

Svejedno, on mora doći, on će čuti moj glas i pojaviti se da utješi ranjeno srce, da zagrli skrhano telo, da poljubi vrele usne. Tražim njegov lik u plavetnilu neba, u zelenilu gora, u prozirnim daljinama. Tražim osmijeh njegov, oči njegove, glas... Čekam princa da dođe i poljupcem me probudi - ne iz sna, nego iz iščekivanja...

- 19:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (26)
Lipanj 2010 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

dosada koja ubija

  • Glavni krivac za razvod brakova nisu sukobi među partnerima, već jednostavno – dosada. Upravo osjećaj dosade u sedmoj godini braka najbolji je indikator budućeg nezadovoljstva i gubitka povezanosti koji se događaju u kasnijim godinama
    Znanstvenici sa sveučilišta Michigan i Stony Brook proučavali su 123 bračna para koji su bili u sedmoj godini braka, a s njima su obavili razgovor i devet godina kasnije. 'Naša saznanja direktno pokazuju, i to po prvi put, da nisu konflikti ti koji uzrokuju raspad braka, već je dosada u vezi glavni krivac što se nakon godina provedenih zajedno parovi rastaju', rekla je Terri Orbuch, profesorica sa Instituta za istraživanje žena.

    Stručnjaci su istraživali dosadu u procjeni kvalitete odnosa u periodu od devet godina, a fokusirali su se na sedmu i 16. godinu. Svi parovi bili su u svojim prvim brakovima, dok su supruge imale manje od 35 godina.

    Ispitanike su pitali pitanja poput jesu li proteklog mjeseca osjetili da im brak ulazi u rutinu, osjećaju li da stalno rade iste stvari i da im se rijetko kad događaju uzbudljive stvari.

    Morali su odgovoriti i na pitanja koliko su zadovoljni svojim brakom i odabrati fotografiju koja najbolje pokazuje njihovu bliskost.

    Rezultati su pokazali da veliki osjećaj dosade u sedmoj godini predviđa značajno manje zadovoljstva u 16. godini braka. Osjećaj dosade u braku uništava osjećaj bliskosti, što smanjuje zadovoljstvo u braku, tvrdi profesorica Orbuch. Psiholozi savjetuju da zajedničke aktivnosti najbolje liječe dosadu u braku, a osjećaj bliskosti povećava zadovoljstvo, povjerenje i odanost. Profesorica antropologije sa Sveučilišta Rutgers, Helen Fisher, dala je savjet za sve one koje žele očuvati svoju ljubav na duge staze: 'Vjenčajte se s pravom osobom, redovito se s njom seksajte, izlazite van i radite nove uzbudljive stvari zajedno.'

Linkovi