Kore:
30 dkg brašna
12 dkg šećera
8 dkg maslaca
2 jaja (posebno tući žutanjke i bjelanjke)
1/2 vrećice praška za pecivo
1 žlica slatkog vrhnja
Umješati tijesto, podjeliti u 3 dijela, razvaljati u kore i peći na temperaturi od 180°C oko 10 minuta, na okrenutoj duguljastoj tepsiji .
Krema:
1/2 l mlijeka
3 žlice oštrog brašna razmutiti i zakuhati. Kada je masa gusta maknuti i mješati u hladnoj vodi dok se ne ohladi. Pjenasto umutiti 15 dkg maslaca i 20 dkg šećera u prahu, 1 vanil šećer. Promješati s ohlađenom masom brašna i mlijeka.
Glazura:
3 žlice šećera, 2 žlice vode, 15 dkg čokolade za kuhanje. To skuhati i preliti. Posipati sa mlijevenim orasima. Dobro je da se kore ispeku 1 dan ranije, prije filanja. Kore poškropiti rumom.
Dobar tek !!!
Post je objavljen 06.07.2010. u 18:45 sati.