Sastojci:
biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
4 žlica kakaa
3 žlice brašna
1 prašak za pecivo
krema
1 l mlijeka
25 dkg šećera
1 puding od vanilije
4 žlice brašna
3 žlice gustina
1 vanilin šećer
Priprema:
1. Od navedenih sastojka ispeći biskvit, posebno tući bjelanjke, pa dodati žutanjke. Peći na 200°C oko 15 min. u toploj pećnici. Ohladiti
biskvit, te ga malo namočiti mlijekom.
2. U litri mlijeka dodati šećer i skuhati puding od vanilije, te dodati ostale sastojke.
3. U ohlađenu kremu dodati 35 dkg margarina i podijeliti kremu na tri jednaka dijela.
4. u I dio kreme dodati sitno izrezane žele bombone (20 dkg)
u II dio kreme dodati ekstrat od maline ili jagode (može se dodati i malo grožđica)
u III dio kreme dodati 3 rebra rastopljene čokolade za kuhanje (mlake)
5. Na biskvit se slaže I, II, III krema i šlag (4 dcl), te na kraju posipati čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Post je objavljen 12.05.2010. u 19:01 sati.