Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Nepečeni svitak od keksa

Image and video hosting by TinyPic

Svitak
1 jaje
200 g šećera u prahu
250 g mekanog maslaca/margarina
300 g mljevenih keksa s maslacem (Piknik, Leinbitz…)
oko 200 g žele bombona

Glazura
120 g čokolade za kuhanje
70 g margarina/maslaca
2 žlice ulja
2 žlice vode
2 žlice šećera u prahu


Za svitak, dvojite bjelanjak od žumanjka. Od malo posoljenog bjelanjka izmiksajte čvrsti snijeg.

Žumanjak izmiksajte sa šećerom i mekanim maslacem u glatku smjesu. Zatim dodajte kekse i (narezane) žele bombone pa dobro izmiješajte kuhačom. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjka.

Oblikujte svitak.

Za glazuru, u posudu stavite nasjeckanu čokoladu, na listiće narezan maslac, ulje, vodu i šećer pa sve otopite na pari, na sasvim laganoj vatri da smjesa ne zakuha.
Kad je smjesa glatka, maknite ju s vatre i miješajte par minuta da se ohladi, a onda njome prelijte salamu i stavite ju u hladnjak.




Post je objavljen 02.04.2010. u 09:39 sati.