Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Totalno zaljubljena u... smoothie

Smoothie je napitak od voća i povrća koji je stigao iz SAD-a. Dok ga na našim policama u trgovinama ima tek ponegdje i s malim izborom, u SAD-u već dugo vremena postoje specijalizirane trgovine samo s ovim napicima. U početku se radilo samo o voćnom soku i ledu, dok se danas stavlja veliki raspon namirnica kako bi se podigla nutritivna vrijednost napitka koji tako postaje i zamjena za obrok. U njega se može staviti i tofu, razne sjemenke, med, pčelinji prah, sirutka u prahu... zapravo sve što poželite i što se da smiksati u blenderu.

U knjižnici sam podigla knjigu s receptima o smoothiejima i tako otkrila njihovu čar pa ih pravim gotovo pa svaki dan. Pokazalo se i super za moje dijete koje ih isto voli jer je odličan način da se smiksaju namirnice koje inače, kada bi ih vidio 'sirove', ne bi jeo.

U biti se može staviti bilo što što imate od povrća ili voća. Važan sastojak je smrznuto voće/povrće ili jogurt koje daje gušću strukturu. Evo jednog smoothieja iz moje kuhinje:

2 banane
1 šalica jogurta
2 žlice meda ili cvjetnog praha
3 naranče
1 šalica smrznutog šumskog voća
par kockica smrznutog zelenog čaja

Banane i naranče oguliti, banane narezati na kolutiće, a naranče na kockice od 1 cm. Prvo se u blender stave namirinice koje nisu smrznute i miksaju kojih 45 sekundi. Nakon toga se dodaju smrznute namirnice te miksaju dok smjesa ne postane glatka. Najbolje je poslužiti odmah. Može se ukrasiti komadićima voća nabijenim na štapić.


Post je objavljen 22.03.2010. u 09:19 sati.