Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Zimski složenac

U ovaj složenac možete natrpati povrće kakvo god želite, prethodno ga treba kratko prokuhati (vrijeme kuhanja ovisi o vrsti povrća). U originalnom receptu koriste se krumpir, mrkva i celer korjenaš; ja sam umjesto celera upotrijebila korabicu. Količinu i omjer sastojaka možete odrediti sami, ja stavljam najviše krumpira, količinu ostalog povrća obično smanjim.

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
500 g krumpira
500 g mrkve
500 g korabice (ili celera korjenaša ili nekog drugog povrća)
300 g mozzarelle (ili nekog tvrdog sira)
1 jaje
250 ml kiselog vrhnja
sol, papar
muškatni oraščić
1 češanj češnjaka
3 grančice majčine dušice (ili neko drugo začinsko bilje)


Mrkvu i krumpir očistite, ogulite i operite.

Krumpir narežite na okrugle ploške, oko 5 mm debljine. Mrkvu možete narezati na ploške ili tanje prutiće.

Korabicu (ili celer) ogulite i operite pa narežite na tanke ploške.

Zakuhajte vodu i posolite ju pa dodajte pripremljeno povrće i kuhajte ga 5 min. Zatim povrće ocijedite, isplahnite hladnom vodom i dobro ocijedite.

Mozzarellu narežite na ploške.

Majčinu dušicu operite, obrišite i nasjeckajte.

Posudu za pečenje namastite i posipajte s malo majčine dušice.

U pripremljenu posudu rasporedite ocijeđeno povrće i 3/4 mozzarelle.

Jaje umutite s kiselim vrhnjem, začinite pa dodajte nasjeckani češnjak, preostalu mozzarellu i majčinu dušicu.

Smjesu prelijte po povrću i pecite 30ak min. u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.


*Recept se temelji na receptu iz časopisa Lisa: Čarolija okusa, 16. 1. 2009., br. 2.





Post je objavljen 14.01.2010. u 09:27 sati.