Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Napale me ozljede

Prvo sam par tjedana muku mučio sa boli u lijevoj nozi, tj. negdje duboko unutra između noge i kuka. Bol sam osjećao samo na trčanju kad bi se dočekao na tu nogu, a što bi trening više odmicao bol bi se pomalo povlačila. Par treninga sam propustio, ali kad sam vidio da se nakon trčanja stanje ne pogoršava niti se poboljšava nakon pauze, nastavio sam trenirati, ali smanjenim intenzitetom i uz neku čudnu tehniku (gegao sam se kao da mi je jedna noga 20 cm kraća). Za vrijeme Božićno - Novogodišnjih praznika sam konačno shvatio uzrok. Naime, u zadnje vrijeme dosta radim na fleksibilnosti, a osim toga nastojao sam dosta sjediti na podu u onom položaju prekriženih nogu kojem ne znam ime. Pošto su mi kukovi dosta nefleksibilni nakon 10-ak minuta sjedenja u takvom položaju noge bi me počele zatezati. Prosvjetljenje sam doživio kad sam shvatio da me zateže upravo na mjestu na prijelazu između noge i kuka. Par dana kasnije bol je nestala.
Sreća uzrokovana zalječenom ozljedom nije dugo trajala. U srijedu me na trčanju zabolio donji dio leđa sa desne strane. Bol se pojavila iz čista mira, nije joj prethodio nikakav nagli pokret, ubrzanje ili sl. Nije to neka strašna bol, ali smeta i ne da mi trčati brže od 5.30 min/km. Uzrok vjerojatno treba tražiti u onoj prethodnoj ozljedi. Pretpostavljam da je ono geganje opteretilo mišiće donjeg dijela leđa i sad su se i oni sa malim zakašnjenjem pobunili. Stanje ne izgleda alarmantno i mislim da će nakon par dana mirovanja stvari doći na svoje.
Ali to nije sve. Ovaj tjedan se isto tako, iz čista mira, pojavila bol u desnoj podlaktici malo iznad zgloba. Prvih par dana mi nije pretjerano smetala i mogao sam plivati, ali sad se stanje malo pogoršalo, pa me čeka par dana bez bazena. Za ovaj problem još nisam našao potencijalni uzrok. Osim ako sam počeo mjesečariti pa sam se negdje izvrnuo na ledu.

Post je objavljen 09.01.2010. u 19:13 sati.