Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tennant

Marketing

44. Zagreb opet (i opet!?)

Nastup Pet Shop Boys-a u Zagrebu dana 29.11.2009. godine počeo je pjesmom "Heart", a pjevač Neil je već u toj prvoj pjesmi viknuo: "Z-A-G-R-E-B!". Naravno, pa upravo su blizu Zagreba snimali videospot za pjesmu "Heart".
Ja sam nakon toga euforično vrisnuo iz prvog reda vip partera, a vrištao sam i na početku nastupa pogotovo kada su se pojavile kockice u boji što je značilo da nastup počinje.
Vrištao sam jako i na sljedećoj pjesmi "Did you see me coming?" koja mi je izvrsna.
Nakon pjesme "Pandemonium" (u kojoj je pjevao i stihove "Can you forgive her?" te pokazao na mene pjevajući "She's made you..."), Neil je rekao: "Zdravo Zagreb, dobra večer, good evening Zagreb!" pozdravljajući publiku, a zatim je slijedila pjesma "Love etc."
U publici među sjedećim mjestima primijetio sam damu koja me zbog svijetle kose i ponašanja podsjetila na pjevačicu Indiru iz Colonie, žena je praktički plesala grudima u svojoj bijeloj majici koja je također dolazila do izražaja u tami, no mislim da to nije bila Indira.
Fantastično je bilo na početku pjesmu "Always on my mind" kad je Neil rekao "Zagreb, here we go!" i kada je tijekom te pjesme euforično uzviknuo "ZAGREB!".
Vrištao sam i na početku pjesme "King's Cross", kao i na kraju, a zatim je Neil rekao: "Hvala Zagreb!" i najavio sljedeću pjesmu riječima "This song called THE WAY IT USED TO BE". Vrištao sam i tad, kao i kad je bila izvrsna pjesma "Jealosuy".
Za vrijeme pjesme "All over the world", Neil je pjevao: "We feel it, all around us, every day, in the music that we play... Z-A-G-R-E-B!"
Kao i inače za vrijeme Pandemonium turneje, posebno fantastično je bilo
za vrijeme pjesme "Viva la vida". U Zagrebu je bilo posebno urnebesno, kada je Neil u trenutku ključnog trenutka te pjesme uzviknuo "Okay... Zagreb... sing... Oooo-oho-oooo-oh-oooo... I hear Jerulasem bells are ringing..."
Zatim je uslijedila neizbježna pjesma "It's a sin", a nakon nje riječi "Hvala Zagreb, thank you, good night!".
Ali, naravno, vratili su se, otpjevali "Being boring" nakon čega je Neil rekao: "Zagreb hvala..., hvala Zagreb, thank you very much! You' re crazy! We like that!", uputio riječi hvale i pohvale zagrebačkoj publici, kompliment o "ludosti u pozitivnom smislu". Neil je predstavio plesače te Chrisa i sebe ("My name is Neil Tennant!") i dodao "Zagreb... wonderfull time tonight...thank you very much..."
Zatim je slijedila još jedna pjesma, "West End Girls" i to je bilo sve ("That's it" kako je i Neil rekao").
"See you soon"- još je rekao Neil i potaknuo fanove da sanjare o mogućem novom nastupu u Zagrebu...
Naravno, to nije bilo sve...Nakon nastupa, zajedno s još nekim fanovima, iza dvorane čekao sam Pet Shop Boys-e. I dočekali smo! Pet Shop Boys-i su nas pozdravili, Neil je većini okupljenih dao autogram i rekao da jako voli Hrvatsku.
Kasnije smo naišli i na plesača, fanovi su praktički napravili interview s plesačem koji je odgovarao na pitanja.
Sve u svemu, divna nezaboravna noć.
Na mnogo nastupa Pet Shop Boys-a sam bio i ne pamtim da je Neil negdje drugdje ovako euforično i toliko puta spominjao ime nekog grada.
Sutradan, 30.11.2009. godine, na twitteru su Pet Shop Boys-i napisali: "Great audience last night. Thanks."

Post je objavljen 11.12.2009. u 17:42 sati.