Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Precjednički kandidati

"Smijte se tiranima i tragediji koju nameću. Takvi ljudi prihvaćaju naše suze kao dokaz potčinjenosti, ali naš ih smijeh osuđuje na sramotu."

Naime već znate da simpatiziram razne ljevičarske pravce no sam sebe ne mogu svrstati u određenu ladicu, nisam ja ni zeleni ni ekosocijalist ni anarhist nego mi se njihovi stavovi i akcije sviđaju mnogo više od konzervativnih i desnih struja. Hoću reći da nisam ja anarhist pa da ne glasam za nikoga, još uvjek želim vjerovati da osim 99% loših političara i stranaka mora postojati barem 1% onih koji su možda ekološki i duhovno osvješteniji, socijalno osjetljiviji, pošteni, iskreni, dobrih namjera i bliskiji sistemu 'odozdo prema gore', mreža umjesto hijerarhije.

Tako sam jučer gledao predstavljanje kandidata i želio, trudio se vidjeti ima li netko koga bih mogao favorizirati ispred ostalih. Nažalost nisam ga baš našao.

Bogati Amer radije boravi u Americi, zlatnim zubima i šeširem na glavi taj će reć hellou my woman evo ti pljuska or two. Hebrang je na nekom skupu, i bolje da mu ne vidim onu uzdignutu hvalisavu glavu s kojom te gleda s visoka no toliki je očiti glupson da ti čak postane simpatičan i smješan koliko je jednostavno glup čovjek, zaostao ali ipak čovjek.

Onaj Slavonac je možda i rekao koju pametnu ali problem je što nije rekao nego se derao, valjda ima neku govornu manu pa može samo vikati, no još gore od galame je što previše naglašava riječ JA tj. uzvik JAAAAAAAAAAAA SAM BIO TAJ!!!!!!!!!!!!!!!!! Također fizička pojava daje dojam da jede samo svinjetinu, znam ružno je suditi ljude po izgledu ali ima i u tome nešto, naša fizička pojava dosta je uvjetovana i našom nutrinom, mislima, stavovima, načinu života, prehrane itd..

Ona dvojica se svađaju tko je PRVI podržao onu spiku More je kopno, podržavam referendume ali di je sva ta masa bila kad se trebalo boriti za daleko važniji referendum oko prodaje Hrvatske terorističkoj organizaciji poznatijoj pod nazivom NATO, umjesto da su rekli NE TO, nabijem vas NA TO. (Box lijevo navratite do Oštrića koji govori o ta 2 referenduma). Čudno da se nisu počeli svađati oko toga tko ima veći kurac, ajde onda jedan plus njima ipak nisu pali toliko nisko. Pa opet minus Tuđmanu, naime ni on fala bogu ne izgleda kao isprogramirani robot nego čovjek, ali nekakav čovjek-zvijer valjda, jer se glasa REŽANJEM a na panđi mu malo evoluiraniji prst pa ga ističe i njime upire u (ne)vidljive točke po zraku vjerojatno zamišljajući kako nekoga šaketa u glavu ili nešto slično, možda nakon režanja zagrize svoje neprijatelje u žilu kucavicu na vratu.

Između njih hladna kraljica Pusićka, zagovarateljica liberalnog kapitalizma, a govori nekim jezikom napornim za slušanje.

Na drugoj strani kum Bandit, bahati moćnik koji se voli hvalisati i prijetiti svojom moći, izražava se rečenicama tipa dirni se u mene i mogao bi se posklizniti po cesti, ne znaš ti tko sam ja i tome slično. Mantra mu je "institucije pravne države' a ima doista dugačak nos laze O Bandićevim aferama malo konkretnije pogledajte na blogu Zelene liste Stenjevec, link u lijevom boxu. Do njega Josipović tijelom okrenut od strašnog Bandita a okrenut prema susjednom Kajinu pokazuje dojam nesamopouzdanije osobe kojoj je potrebna blizina osobe uz koju se osjeća sigurnije, što barem ide u prilog njegovom ljudskom porijeklu a takvim držanjem podsjeća me i na mene samoga pa tračak simpatija okrećem njemu. K tome fino izgleda, milozvučno govori, fini gospodinčić, barem nešto. Nažalost podosta je isprogramiran možda ne samo stranačkim PRom nego možebiti i nekim moćnijim europskim manipulatorima. Govori o pravdi ali kakvoj pravdi? Jeli igdje konkretno spomenuo zauzimanje za zelene teme, ili ljudska prava a da nisu povezana s tom famoznom EU koju stalno spominje ali ne spominje način ulaska već je se drži kao neke mantre čijim samim spominjanjem nestaju svi problemi svijeta? EU EU EU EU EU EU EU EU EU... Ok, ajmo probati kolektivno mantrati mantru EU pa možda riješimo sve probleme svijeta? zujo Pa da je bar osim EUuuuuu spomenuo koji put i OMmmmm bilo bi već mnogo bolje. No to je već utopija, da se pojavi neki/a kandidat/kinja nekakve zelene ljevice ili neki alternativac ili majstor joge ili tako nešto. Samo neke konzerve s kravatama.

Primorac djeluje još gore, naime ne samo kao robot EUa nego je umislio da je nekakav klon Obame. Prozirno, umjetno, bijedni pokušaj kopiranja Obamine kampanje, klon klona, lutka lutke. Obama nas je zaglupljivao riječima promjena, nada, mi to možemo.. jel se itko zapitao KAKVA promjena? nada KOME? TKO može i ŠTO može? Obamom upravljaju moćnici, manipulacija u kampanji, rečeno je jedno, ostvarivanjem vlasti radi se drugo. Vuk u janjećoj koži, gdje je Bush stao tu Obama neometano i s još većom podrškom nastavlja.

Vidošević će sigurno dobiti dosta glasova, pogotovo ženskih, osunčana koža, tamne obrve, glas, buci buci obrazi.. Iskreno ne znam puno o njemu, no ak se vezuju pojmovi desni centar ili kapitalist, sumnjivi bogataš koji otvara vrata kapitalistima i slično.. ma zlo i naopako..

I za sam kraj ostavljam jedina 3 kandidata koja sam barem malo uzeo u obzir; Vesnica Š.O. simpatična pomalo, blogerica, spominje i okoliš i tako neke simpatičnije stvari ali što onda radi u nekim konzervativnijim strankama koje koaliraju sa satelitskim lažnim zelenim strankama, umjesto da se pridruži malo ozbiljnijim ljevičarsko zelenim strankama, pitam se i kakve je stvari savjetovala onom brrrr prvom rvackom precjedniku, a djeluje kao djevojčica koju će netko zgaziti i jednostavno čak i da je najveća dobrica nema šanse da dobije ozbiljniji broj glasova.

Kajin e on mi je kao bio nekakav favorit ali razočarao na početku i kraju emisije. Ma ulet mu je još i dobar, "mali" protiv "velikih" ali članak koji sam pročitao dan ranije na netu doslovno je izdiktirao u emisiji. Na kraju emisije također, ne može reći završnu riječ bez da doslovno - čita iz bilježnice!
Tu je još i ta stvar da optužuje kriminalce ali nema snage reći koji su to kriminalci i dakle pitanje je hoće li imati snage to i učiniti. Na kraju također pošto nema nekakvu parolu u kampanji na pitanje malo zastane pa ko blesan ispali "svi za mnom!" što je ispalo pomalo smiješno ali također i ljudski i jedna od rijetkih spontanih stvari koju smo mogli od kandidata vidjeti. Ajde barem mu netko iz stranke pripomaže ili sam piskara u svoju bilježnicu pa ne izgleda toliko "opsjednut" kao možda Primorac ili nažalost - Josipović. Ali djeluje kao neki "čovječuljak" ili psić koji laje na zle uljeze ali pas koji laje ne grize i uljezi će malog lajavog psića samo šutnit nogom tuzan Ajde barem je ona naci kokoš Hlo uz tikove i kreveljenje izjavila da ju je strah Kajina, možda bi je i trebalo bit strah naughty umjesto što se krevelji onako nut

Dakle želim naglasiti da nisam toliko naivan da mislim da itko može "spasiti" Hrvatsku ili da postoji neki novi pravedni čarobni predsjednik ili predsjednica koja će učiniti ozbiljnije pomake nabolje. Dakle kao i svi "izbori" postavlja se pitanje hoćemo li izabrati neki nedajbože desni centar, zlo od kapitalizma, nekog bahatog đikana, kauboja, nekog tko će nas još više opljačkati i rasprodati vode i šume, zanemariti prirodne potencijale i uništiti ih, ili jednostavno neko "manje zlo" koje neće napravit bogznašto ali će barem napraviti manje štete. To manje zlo nekoć je možda bio SDP, to bi dakle trebao biti Josipović, no da li i oni još uvjek zaslužuju taj "epitet" manjeg zla ili da i od njih odustanemo. Možda doista nitko od kandidata ne zaslužuje "naš" glas? Nažalost naš pod velikim navodnicima uzevši u obzir činjenicu da se glasovi kupuju, prodaju, da više glasaju mrtvi nego živi! no


Post je objavljen 21.11.2009. u 14:49 sati.