Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrvice-iz-moje-kuhinje

Marketing

Lazanje s piletinom i gljivama

Omiljeno jelo mojih dječaka...To je jelo koje bi SVAKI dan bilo na našem stolu da se moju djecu i voljenog pita....







A recept:

- paket tjestenine za lazanje
- 3 pileća fileta
-10-ak svježih šampinjona
- vrhnje za kuhanje
- 3 žlice brašna
- sir gauda/dimsi/edamer isl. cca 200gr
- vegeta
- sol
- papar
- mrkva

U veću posudu s uljem naribati jednu srednju mrkvu, kad se mrkva mrvicu zapeče i ulje zažuti ubaciti pileće filete narezane na sitne kockice. Kad piletina "pobijeli" dodati malo vegete/soli/papra. Kad se sve to izjednačilo dodati brašno i uliti vrele vode. Kad sve pokuha dodati vrhnje za kuhanje (cca 3dl) kad sve ujednačilo ostaviti mrvicu da odstoji.

U nauljeni pleh poredati red tjestenine i preliti prvim slojem smjese s pieltinom, na to red tjestenine pa opet red smjese, na taj red na ribež ili nožem narezati gljive na ploškoce i prekriti tjesteninom. Na tjesteninu staviti red smjese i na taj red naribati sir i prekriti redom tjestenine. Na zadnji sloj tjestenine staviti ostatak smjese i to da dobro sve prekrije.

Peči u pečnici zagrijanoj na 200C dok ne porumeni.

Dobar tek




Post je objavljen 08.11.2009. u 14:36 sati.