Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrvice-iz-moje-kuhinje

Marketing

Rolada s piletinom i jastučići sa šunkom i sirom



za roladu i za jastučiće je tijesto isto

1/2l mlijeka
2 kvasca
2 žličice šećera
0,5dl ulja
800gr brašna
3 žumanca
Dvije velike žlice margarina
Sol
sezam
suncokretove sjemenke

Stavi pola litra mlijeka nek se smlaći u to stavi dva kvasca I dvije žličice šećera, kad se kvas “digne” dodat 4 žličice soli I 1,5dl ulja
U to sve dodati 800gr brašna malo sjemenki sezama i malo sjemenki suncokreta
Kad dobro umiješaš (ako je mljeckavo dodaji brašna a ako ti je pretvrdo dodaji malo vode) podijeli tijesto na dva dijela
Pusti da se tijesto diže dok se ne digne

Umiješaj mikserom ili smrvi viljuškom margarin I u to dodaj žumanca I 1 malu žlicu soli

Premaži tijesto to smjeson žumanca I margarina I presavijaj ga tako da donje dijelove tijesa prebacuješ preko tog premaza pa da premaz ispadne da je u sred tijesta
Pustio da se diže kojih 15-ak minuta


smjesa gljiva i piletine:
-4 manja pileća fileta
-1/2kg svježih šampinjona
-sol
-papar
-vegeta mediterana (ili kombinacija obične vegete pa dodaj začinskog bilja po želji)
-1 vrećica Knor juhe od gljiva (a umjesto nje sasvim ok je i dvije žlice brašna)
-malo vrhnja za kuhanje

piletinu izreži na sitne kockice i prodinstaj na malo ulja
u to naribaj gljive i neka se sve dobro zdinsta (cca 15 min)
u to postepeno dodaji začine, juhu od gljiva (ili brašno) i malo vrhnja za kuhanje


a onda za roladu radimo ovako:
podijeli tijesto na tri dijela (ili dva ovisi koliko tijesta radiš i koliko velike rolade želiš)

Razvaljaj tijesto na cca 1cm debljine
na tijesto naribaj sir (ja stavljam kombinaciju dimsija i Gaude) a na sir stavi smjesu gljiva i piletine
zarolaj roladu i stavije u pripremljeni pleh
i tako sa svakim komadom tijesta
kad je sve zarolano onda pusti da se diže cca 20-30min
premaži smjesom jajeta i margarina
pospi sezamom i suncokretom i stavi peč dok ne porumeni


za jastučiće radimo ovako

isto se podijeli tijesto na dva-tri dijela (radi lakšeg valjanja)
razvalja se na cca 1cm debljine
i onda se podijeli na kvadratiće
u sredinu svakog kvadratića se stavi na sitne kockice narezanu šunku i komadić topljenog sira (tipa Zdenka,Picok, Dimsi...)
krajevima tijesta prekrij smjesu i okreni ono što je bilo gore neka bude dole
pusti da se diže cca 20-30min
premaži smjesom jajeta i margarina
pospi sezamom i suncokretom i stavi peč dok ne porumeni


Post je objavljen 31.10.2009. u 21:26 sati.