Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrvice-iz-moje-kuhinje

Marketing

Kiflice

Kiflice sa šunkom, dimljenim sirom za mazanje i sezamom



Sastojci:
• 2 jaja
• 850 gr. brašna
• 2 zlice šećera
• 1 zlica soli
• 2 zlice alkoholnog octa
• 2 digo kvasca
• 1 litra mlijeka
• margarin
• zdenka sir /dimsi
• šunka
• sezam
Priprema:
U 1/2 litre toplog mlijeka stavite 2 zlice šećera, 1 zlicu soli i dva kvasca i pustitie 15 min. da se kvasac digne.

U veću posudu staviti brašno, 2 jaja i ocat. Kad se kvas digne, pomješajte ga s brašnom i dobro izmješajte mikserom. Tijesto će biti gnjecavo.
Izvadite tijesto na pobrašnjeni stol i razvaljajte ga u rolat srednje veličine, koji ćete podijeliti na 12 dijelova. Od svakog dijela napravite lopticu i pustite je da se digne 15 minuta.
Svaku lopticu prvo razvaljajte na veličinu palačinke, pa je premaľite margarinom - sve osim posljednje loptice. Palačinke slaľite jednu na drugu, a na koncu 'tortu' prekrijte posljednjom palačinkom koju niste premazali margarinom.
Pustite da se dize 10 min. pa razvaljajte tijesto na veliku plohu kruznog oblika. Presijecite tijesto krizno, na četiri dijela, a onda svaki od njih na još 4 trokuta.
Kiflice punite s 1/4 trokutića Zdenka sira i šunkom narezanom na trakice. Kiflice motajte od šireg dijela trokuta prema uzem.
Zamotane kiflice poslazite na pleh i ostavite ih još 1 sat da se dignu. Na koncu ih premazite jajem i pospite sezamom.

Ovaj recept mi je prije 7 godina dala moja draga prijateljica Nataša, Nato, hvala ti puno cerek


Post je objavljen 31.10.2009. u 20:54 sati.