Sastojci
500 g mahuna
1 žlica maslaca
sol, papar
Umak
200 ml kiselog vrhnja
75 g tvrdog sira s plijesni, npr. gorgonzole
papar
Mahune operite, odrežite im vrhove.
Rastopite maslac, dodajte mahune, posolite ih i kratko popržite. Zatim ih zalijte s toliko vode koliko je potrebno da ih voda prekrije. Kuhajte 20ak minuta da omekšaju (po potrebi podlijevajte vodom). Začinite ih solju i paprom.
U drugi lonac stavite vrhnje i narezanu gorgonzolu, miješajte na niskoj temperaturi da se sir rastopi.
Poslužite uz mahune.
Po želji, poslužite s kuhanim krumpirom.
Jela s mahunama…
Curry od krumpira i mahuna
Ligurijska salata od krumpira i tjestenine
Mahune s prosom
Mahune s umakom od slanutka
Povrće na mileramu
Savijača s mahunama
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke
Složenac od mahuna i kruha
Tjestenina s mahunama
Vijenac od riže, mrkve i mahuna
Zapečene mahune s krumpirom na umaku
Zapečene mahune s mozzarellom
Grašak šećerac (mahune) kao prilog
Post je objavljen 25.06.2009. u 10:55 sati.