Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Jagode u čokoladnom mlijeku

Image and video hosting by TinyPic


700 ml čokoladnog mlijeka
šećer u prahu
200 g jagoda
80 g čokolade
20 g bijele želatine u prahu


Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri.

Jagode operite, očistite, osušite papirnatim ubrusom.

Čokoladno mlijeko zagrijte, maknite ga sa vatre i u njemu rastopite nabubrenu želatinu.
Po potrebi dodajte šećer u prahu (ja ga dodajem jer mi je inače to kiselo).

Smjesu stavite u hladnjak da se ohladi i počne stvrdnjavati.

Čokoladu sitno nasjeckajte.

U posudu zapremnine oko 1 l (ili više malih posudica za puding ili šalica, čaša…) stavite jagode i nasjeckanu čokoladu i zalijte hladnom smjesom.

Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se smjesa stvrdne.


Ako «žele» želite izvaditi iz posude, oštricom noža pri vrhu odvojite žele od ruba posude i posudu sa želeom uronite u vruću vodu na 10ak sekundi (pazite da se žele odozgo ne zalije). Nakon toga na posudu sa želeom stavite tanjur i sve zajedno okrenite i protresite da žele sklizne na tanjur. Ako žele ne izlazi van, posudu ponovno uronite u vruću vodu na par sekundi.
Vrijeme «močenja» u vodi ovisi o tome od kojeg je materijala posuda, metalne posude brže provode toplinu, keramičkim posudama treba više vremena.
Ako se žele previše otopi zbog uranjanja u vodu, vratite ga u hladnjak da se ponovno stvrdne.


Slični recepti
Žele od crnog vina i višanja
Žele od mlačenice i bobičastog voća
Žele s voćem
Žele od mlačenice s voćem



Post je objavljen 17.06.2009. u 12:36 sati.