Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/projekt365

Marketing

46/365

Dakle, izlet!
Krenuli smo u 8 sati u jutro prema Kumrovcu praznih trbuha. Odmah po polasku otvarali smo sendviče i sokove (da, sokove, kako tko) pa kad smo to riješili, bili smo spremni za put. :)

Photobucket

Prije samog Kumrovca stajali smo kod spomenika himni i Antunu Mihanoviću, čini mi se :D Naslikavali se i ukrcali se na bus da bi se vozili nekih 10 minuta do Kumrovca. Imali smo 20 minuta slobodno tamo, najeli se, piškili, nakupovali u obližnjem dućanu i otišli u obilazak muzeja "Staro selo".
Nikad još nisam bila tamo pa mi je bilo skroz zanimljivo vidjeti kak su ljudi živjeli nekad. Fotkala sam naravno puno.

Photobucket

Zadržali smo se sat-dva i krenuli za dragu nam susjednu Sloveniju :) Ne sjećam se više koliko nam je trebalo ali nije bilo puno.
Prva stanica nam je bio pavlinski samostan u Olimju (gdje smo u biti i cijelo vrijeme bili). Tamo nas je ugostio neki stiček koji je ispričao o crkvi, proveo nas malo. Crkva je totalno kič nad kičem :D Sve oko tebe zlatno - crno, natrpano, a u sredini crkve neka lutka u regalu koja mi je bila prejeziva. Pošto nisam neki fan crkava i tako toga, nije me to osobito zanimalo, a plus to, smrzavali smo se u kratkim rukavima nutra. Eh da, u sklopu crkve se nalazi kao neka ljekarna stara koju su nam najavljivali kao nešto spektakularno, a ono tamo sobica mala s dva ormara i šarama po zidu. :D

Photobucket

Onda je na red došla Čokoladarnica, jeeeij! Čim smo došli u blizinu sve je počelo mirisati na čokoladu i nismo mogli odoljet, a da ne kupimo barem nešto sitno. Gospodin nam je ispričao nešto o toj Čokoladarnici ali mislim da ga nitko nije baš previše slušao jer je oko nas bilo brdo čokolade. Dobili smo svaki kockicu, a onda se bacili na šoping :) Ja sam uzela praline s marcipanom i nugatom i jednu kutijicu malih mlječnih čokoladica.

Photobucket

Malo smo odmorili na nekom travnjaku u blizini i krenuli prema glavnom odredištu, Jelenov greben - Olimje.
Naručali smo se do 15h i po dogovoru do 19h imali slobodno. Moram samo reči da su Slovenci preskupi! Kuglica sladoleda (koji mi se nimalo nije sviđao jer je bio cijeli neki umjetni :D) - 1 euro, kocka kolača - 3 eura.
Dan smo proveli većinom šetajući, fotkajući (prozvali su me ženskim Lupinom :D), sunčajući se, a neki i pijući. Do 17h smo nekak izdržali, proučavali tu i tam neke sitnice ali onda nam je postalo strašno zamorno na suncu. Tada smo odlučili da doma krećemo jedan sat ranije. Dakle, u 18h. Još smo malo pričali, ljuljali se (profesori :D), klackali, fotkali (jesam uspjela na kraju uhvatiti jelena :D).. pa krenuli kući!

Photobucket

Na putu za doma je bilo skroz veselo. Pjevalo se, grlilo, ljubilo.. bilo je svačeg :)

Bio nam je to prvi izlet u 2 godine na koji smo jedva nagovorili razrednicu da nas vodi (nismo bili u najboljim odnosima s njom), a sad kad smo se vratili i kad smo se toliko dobro proveli već nam je predložila novi izlet, Gardaland u 10. mjesecu. :)
Sve u svemu, možda je moglo biti i bolje da su nam bolje organizirali vrijeme, nečim zanimljivim možda, ali i ovako je bilo predobro i na neki smo se način svi još više zbližili. Ako ne međusobno, onda s profesorima sigurno :D Sad budu lakše padale petice ;)

***
Poslje sam otišla do grada malo, na hamburger :D i van ali nije bilo nešto zanimljivo, a i s tatom sam se dogovorila da idem doma ranije. Kad sam došla doma imala sam tek tolko snage da izvadim leće, obućem pidžamu i bacim se u krevet. Nisam imala čak ni snage razmišljati, a toliko me toga mučilo. Možda bi morali ovako svaki dan, pa se uopće ne bi zamarala s glupostima ;)

Post je objavljen 09.05.2009. u 23:59 sati.