Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Mesić:" Ustaše su stvorile hrvatsku državu! "

KONTROVERZE

Photobucket

Kako je trenutni hrvatski predsjednik vrednovao ustaški režim prije šesnaestak godina, najspornije izjave nekog dužnosnika nakon 1990.

U zadnje vrijeme postalo je normalno veličati totalitarne režime, trenutno su u modi komunisti, uz nekoliko marginalnih likova hrvatske društvene scene, najdalje u promociji Titovog režima otišao je aktualni predsjednik, Stjepan Mesić, no je li to uvijek bilo baš tako? Naime tijekom 1992. i 1993. godine, tadašnji dužnosnik HDZ-a, a sada predsjednik države, iznio je čitav niz nedvojbenih afirmativnih stavova o ustaškom režimu i Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, jedan od govora u kojem se najjasnije veliča ustaški pokret, je onaj iz Nove Gradiške.


" Ustaše su željele hrvatsku državu "


Gostujući na jednom skupu u Novoj Gradišci, Stjepan Mesić, između ostaloga govorio je i o ustaškom pokretu. Na pitanje domaćina, « je li istina kako nosi bradu da se ne vidi tetovirano slovo « U «, Mesić je poprilično jasno rekao:


« … Gostujući na jednom predavanju u Beogradu, neka dama me pitala, jesam li si ja u Staroj Gradišci dao tetovirati slovu « U «, na bradi, ja sam rekao da ne volim tetovaže, pa prema tome nemam ni slovo « U «, ali sam isto tako rekao kako su i Ustaše bili oni koji su željeli hrvatsku državu, u jednom trenutku su je ostvarili, ali je ona nažalost nestala u vihoru Drugog svjetskog rata. Hrvati nisu pristupili silama Osovine radi fašizma, već su željeli iskoristiti povijesnu priliku kako bi stvorili svoju državu. A da je bilo zločina, bilo je, bio je rat i SVI su činili zločine. Onda imate li vi na grudima slovu « U «, pita ona mene, a ja sam joj rekao, to ćete morati sami pogledati…» - rekao je Stjepan Mesić dok se dvoranom prolomio pljesak odobravanja uz gromoglasan smijeh.


Cijeli video pogledati:


http://www.youtube.com/watch?v=qO-7R3zmWUs


Iz ovoga možemo nedvojbeno zaključiti kako brojne predsjednikove izjave iz prošlosti koje je izrekao u dijaspori gdje ga je « ponijela atmosfera « nisu bile plod slučajnosti već stvarnog njegovog razmišljanja, dok mu je takav način razmišljanja i govora donosio političke bodove.


" Tuđman nije dijelio BiH "


Sredinom devedesetih Stjepan Mesić se razišao sa pokojnim predsjednikom Tuđmanom, on sam se rado voli hvaliti kako je to bilo zbog « pogrešne politike « prema Bosni, sa kojom se on nije slagao pa je otišao Međutim, njegovi stavovi o podjeli susjedne države i ulozi Franje Tuđmana su nedvojbeni i to u vrijeme dok se ta država navodno « dijelila «.


Na jednom skupu HDZ-a, vjerojatno u prvoj polovici 1992. godine, ili čak kasnije ( obzirom da je rat u BIH počeo tek sredinom 1992. godine ), na pitanje organizatora, « jesu li predsjednik Tuđman i Milošević dijelili Bosnu, kako neki govore, dok su bili u Karađorđevu ? «


Mesić, ne ostavljajući mjesta sumnji odgovara:


«…Nisu, mi smo išli razgovarati sa Miloševićem, jer smo morali vidjeti kako lupež razmišlja, nikakve podjele i dogovora između Tuđmana i Miloševića nije bilo..»


Pogledati video:


http://www.youtube.com/watch?v=g9pn-RsrqZ8&feature=related


Još jedna izjava iz prošlosti trenutnog predsjednika, koja mu se kao bumerang obila u glavu, nedvojbeno kako je Mesić u to vrijeme kao drugi čovjek države morao znati sve što se događalo, pitanje je sada, zašto je okrenuo priču za 360 stupnjeva samo godinu, dvije kasnije. Odgovor se nameće sam po sebi, naime u sukobu Manolić-Šušak, Manolić je izvukao deblji kraj i morao je otići, sa Manolićem je propala Mesiževa ambicija da postane « princ HDZ-a, « te Tuđmanov nasljednik, što je Stjepan Mesić očekivao, kada se to izjalovilo, ljubav i odanost, zamijenila je mržnja, odnosno frustracija, Mesić nikada Tuđmanu nije oprostio što je ovaj umjesto njega, izabrao Gojka Šuška, patologija mržnje, koja se osjeti do današnjih dana.


" Dedaković pucao po Hrvatskoj "


Možda najbolji primjer na kojem se može ocijeniti psihološki profil i mentalitet neke osobe možemo vidjeti na primjeru govora Stjepana Mesića a koji je u velikoj mjeri posvećen Mili Dedakoviću, starijem « Jastrebu «. Netrpeljivost na granici mržnje izbijala je iz svake rečenice.


Pogledati video:


http://www.youtube.com/watch?v=mi-n8DSJ50o


Stjepan Mesić: «… Sad malo o Dedakoviću, neki kažu, Mile Dedaković je vitez, pa po čemu je on vitez, pitam ja vas? Zar po tome što je iz Vukovara otišao nakon mjesec i nešto dana rata, zar je on vitez zato što smo kod njega pronašli 370 tisuća maraka, koje ste vi ( iseljenici, op. a. ) poslali za obranu a on ih drži u krevetu, zar je zato vitez ? Zar je vitez zato što je dok smo mi robijali za Hrvatsku, on bio član Saveza komunista i pjevao Druže Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo, i veličao Tita i partiju, zar je zato vitez? Dok smo se mi borili za Hrvatsku, on je iz svih oružja tukao po Hrvatskoj, zar je on vitez, zato što je otišao u HSP-e, gdje Paragi ljubi noge?..»


Strašne optužbe od strane Mesića prema jednom od zapovjednika vukovarskih branitelja, koji je usput da spomenemo povratkom u Zagreb dobio strašne batine od Manolićevih službi, kako je Dedaković sam potvrdio, Kad poslušamo ove riječi, odmah nam bude jasan kontekst stradanja Mile Dedakovića, i moramo si postaviti pitanje, je li doista u Hrvatskoj tih dana bilo paralelne linije zapovijedanja, a ako je bilo, kakve veze imaju Stjepan Mesić i Josip Manolić sa time?Tko je sabotirao pokojnog predsjednika i natovario mu na glavu optužbe od kojih bi se morao braniti i danas da je kojim slučajem živ, naime, slušajući samo neke od izjava(iz sadašnjosti) trenutnog hrvatskog predsjednika, koje su u nevjerojatnoj kontradiktornosti onima koje je nekoć davao, zaista se možemo zahvaliti Darwinu i njegovoj teoriji evolucije, na Mesićevom primjeru vidjeli smo koliko ona zapravo u stvarnosti djeluje.


Post je objavljen 30.04.2009. u 11:23 sati.