Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskakatolickamladez

Marketing

Suvremena mladež - vjera, sumnja, nestrpljenje i prividna radost

Stali su jedan iza drugoga stvarajući ravnu crtu međusobno povezani užetom.
Voditelj grupe, uz svoga pomoćnika, je zatražio da svatko zatvori oči, te se udaljio od prvoga u redu jednim do dva koraka tvoreći solidnu distancu između njih dvoje. U redu je zavladala tišina zbog zbunjujuće novonastale situacije.
Svatko se trebao okrenuti oko sebe nekoliko puta da izgubi pojam o mjestu pritom pazeći da mu oči ostanu zatvorene. Oduševljeni idejom odlučili su nastaviti dalje željno iščekujući novi izazov od strane voditelja. Povjerovali su u riječi čovjeka i slijedili naputke dane im.
Viknuo je pritom: - "Slijedite moj glas."
Krenuli su po ravnome terenu i zadobili povjerenje istodobno zabavljajući se u izazovnoj situaciji.
Sa ravnoga terena krenuli su prema brdovitome terenu naglas govoreći kako je nemoguće hodati zatvorenih očiju po brdovitome tlu nailazeći i na kamenje.
- "Dođite, slijedite me!" Približamo se mjestu. Nestrpljenje u grupi je raslo svakim čujnim izgovor rečenice da se približavaju mjestu dok im se cilj činio dalekim i odviše napornim. Krenuli su brdovitim putem sa glasnim negodovanjem kada će napokon više stići slijedeći i dalje glas voditelja. Nakon nekog vremena našli su se na ravnome tlu i odjednom im se on činio poznatim. Maknuli su se iz sjene drveta i brdovitoga tla punog neravnina i kamenja te ponovno osjetili zrake sunca i poznate glasove oko sebe.
Zastali su nakon što ih je glas zaustavio i naredio neka otvore oči. Radost grupe bila je naočito velika.
Voditelj je dijelio radost grupe, ali sa pitanjem koje je postavio stiglo je priznanje: - " Je li tko virio? zapita dobronamjernim glasom. - "Slobodno se javite." Prazan prostor između njih ispunio se iznenađenjem. Jedan po jedan dizali su ruke smiješkajući se ne prikrivajući radost stečenu izazovom.
Gotovo svi dignuli su ruke i priznali kako su virili, ali da bi zasigurno ponovili igru.
Voditelj ih tada zaustavi i objasni da se radilo o nečemu puno više od igre, da se radilo o povjerenju naizgled "slijepoga" čovjega i glasa kojega čuje i vodi.
Lica u grupi okrenu se prema njemu sa mnoštvo pitanja i nastave u hodu sa voditeljem.


Post je objavljen 22.04.2009. u 09:29 sati.