Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anksioznost123

Marketing

Pobijedite bezvoljnost

Kako se motivirati kad vas uhvati depresija

Kad vas uhvati letargija i bezvoljnost, čini se nemoguće izaći iz takve situacije. Najlakše je tada prepustiti se dosadi i očaju nadajući se da će proći. No na taj se način problemi ne rješavaju.

Evo nekoliko prijedloga koji vas mogu razbuditi kad se osjećate nemotivirano i jadno:

1. Stavite dobru glazbu
Pojačajte glazbu, sasvim sigurno će vam probuditi emocije i uzdrmati energiju. Stavite pjesme koje vas podižu, odvrnite do daske, pa ćete vjerojatno i malo zaplesati.

2. Nasmijte se
Smijeh je odličan lijek za zimski blues, depresiju, očaj. Ne samo da pojačava budnost, već potiče i izlučivanje endorfina. Čitajte nešto smiješno, gledajte šaljivi video i pustite dobrim osjećajima da vas potaknu na akciju.

3. Vodom isperite letargiju
Tuširanje vas može na brzinu oraspoložiti i napuniti energijom. Koristite neki osvježavajući gel za tuširanje, a voda neka vam bude malo hladnija nego inače. Zamislite kako voda i ispire i odnosi vaš umor i bezvoljnost.

4. Izađite na svježi zrak
Brza šetnja na svježem zraku također je odličan način da se napunite pozitivnom energijom. Dok hodate, koncentrirajte se na mišiće i zamišljajte kako zrak odnosi sve negativne osjećaje koji su se nakupili u vama.

5. Duboko dišite
Duboki uzdasi i izdasi mogu biti odličan način da se razbudite. Udobno se smjestite i nekoliko puta polako udahnite i izdahnite. Zamišljajte da udišete pozitivnu energiju, a da izbacujete letargiju i sve što vas koči.

Motivacija je volja da poduzmete nešto i budete produktivni, bilo da se radi o obavljanju poslovnih ili kućanskih obveza ili postizanju nekih drugih ciljeva. Odlučite da morate ustati, kretati se i biti aktivni. Taj simboličan napor može biti snažan motivator.

Izvor: www.tportal.hrMOJA ISKUSTVA:
Pod 1. - probala, djeluje!
Pod 2. - probala, djeluje!
Pod 3. - više volim kupanje od sat-dva, ali djeluje!
Pod 4. - ubrzani hod - djeluje!
Pod 5. - spomenula sam pod 4., ali može i u obliku vježbi (ako mi se baš ne ide van) - isto djeluje

Dodajem 6. (iz vlastitog iskustva):
Nazovite prijatelja/icu i popričajte o bilo čemu. Čak i ako kukate, za 10-tak minuta ćete vjerojatno promijeniti temu i po završenom razgovoru osjećat ćete se mnogo bolje.
U obzir dolazi i chat.

Post je objavljen 04.03.2009. u 18:26 sati.