Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djuro21

Marketing

Krš u Splitu

Jutros sam se probudija i vidim snig kroz prozor. Desetak centi. Lipo ga je vidit, a računan do posla ću lako jer ga nema previše. Ipak živin petnaestak kilometara do Splita. Uputin se i za pola sata dođen do Sirobuje, (za one koji neznaju cesta na ulazu u Split) tu krkljanac. Ni naprid, ni nazad.

Krenen okolnin cestan, poznatin lokalcima i za petnaestak minuta prođen Lovrinac računajući da je najteže prošlo.

Koja greška.

Otprilike sve ceste u Splitu su bile zaleđene. Na nesriću nigdi blizu mene nije bilo birtije di bi sta i čeka pa san hrabro krenija naprid prema poslu. Kolona auta isprid mene.
Kolona iza mene.

Pješke je bila puno brža i pametnija solucija. Dođe uzbrdica, auta staju, ne mogu naprid, led ispod kola. Zaobiđeš pa nakon deset metara opet netko stoji, nakon pedeset metara sta i ja. Nemoš naprid. Nakon petnaestak minuta uspija krenit. Opet stali, dva autobusa ne mogu naprid, čekaj njih da se pokrenu, krenu i oni i nakon dva sata glumljenja budale, jer kojeg san đavla iša na posa, na posa san i doša.

A sad postavljan pitanje, metereolozi najavljuju snig ima 3-4 dana, a niti jedna cesta u Splitu nije bila posuta sa solju ili pijeskom ili s čime se sve posipa.

Tko je odgovoran za ovaj krš i zanima me također koje će lipo objašnjenje dati?




Post je objavljen 18.02.2009. u 10:23 sati.