Evo da ne bude samo riba idemo danas malo jedan lijepi talijanski recept koji sam ja nazvao talijansko alpski odrezak :)
Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:
Dva lungića ili svinjska umbula ca. 700 grama u oba
300 g tanko narezanog kuhanog pršuta ili šunke
300 g mozarele ili nekog drugog nepunomasnog
mladog sira
Pesto genoveze ili zeleni pesto
od maslinovog ulja, petrusimena,
bosiljka, parmezana i pinola
Origano
Sol i papar po želji
Dec maslinovog ulja
Malo maslaca
Za prilog trebamo:
200 grama skuhane riže carnarolli
100 grama zelenih maslina
100 grama kuhanog pršuta
Jedna mala kapula
I jedna mala mrkvica
Dec bijelog vina
Lungiće nježno narežemo po dužini da dobijemo veči šnicel. Lagano stavimo na kesu prekrijemo drugom kesom i natučemo dlanom ruke, može se koristit i bat ali onda stvarno jako nježno da dobijemo lijepi veliki šnicel. prerežemo ga na pola i tako dobijemo dva šnicela, ukupno četiri. Premažemo pestom i lagano posolimo. Na jednu stranu složimo mozarelu i pokrijemo kuhanim pršutom popaprimo pospemo lagano sa malo origana i nakapamo nekoliko kapi maslinovog ulja i preklopimo sa drugom stranom lungića. Na maslinovom ulju i malo masla lagano propržimo sa obje dvije strane dok ne dobije lijepu boju te odložimo u vatrostalnu zdjelu.
Na istoj masnoči lagano prodinstamo sitno nasjeckanu kapulu, mrkvu i kuhani pršut, dodamo sitno nasjeckane zelene masline te podlijemo sa dec bijelog vina i pustimo da dinsta na laganoj vatri 5-6 minuta, dok vino ne ishlapi, dodamo prethodno skuhanu rižu izmješamo, dodamo malo maslaca, te serviramo i to je to...DOBAR TEK!!!

Post je objavljen 24.01.2009. u 17:34 sati.