Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ovo-niste-znali

Marketing

Kineska kuhinja: sečuanske zelene mahune

Osobno sam ljubitelj ljute i oštro začinjene hrane, te mi kuhinja kineske pokrajine Szechuan (Sečuan) izrazito odgovara. Evo jednog jednostavnog recepta, a koji će vam zasigurno pružiti kulinarski, ali i gastonomski užitak. U ovom receptu spominje se svinjetina, no moguće ga je izvesti i bez mesa. Ipak, toplo preporučam našim čitateljima koji su vegetarijanci da svinjetinu zamjene predhodno namočenim sojinim ljuskicama kako bi svoj organizam namirili potrebnim bjelančevinama i ovom jelu dali smisao kao cjelovitom obroku.

Sastojci:

250g mljevene svinjetine (ili namočenih sojinih ljuskica)
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
ulje od kikirikija
500g zelenih mahuna
jedna žlica sečuanskog chili umaka
dvije žlice sojina umaka

Popržite svinjetinu i češnjak u voku, dok meso ne dobije lijepu svjetlosmeđu boju. Ocijedite svu masnoću i premjestite u drugu posudu. Vok prebrišite i dodajte ulje od kikirikija u količini da pokrije dno. Ulje jako zagrijte i potom dodajte mahune, a koje ste predhodno dobro posušili kako biste izbjegli prskanje ulja. Kad mahune smekšaju, smanjite vatru te dodajte meso, umak od soje i chili. Kratko promiješajte na vatri da se okusi prožmu i odmah poslužite uz rižu, njoke ili žličnjake. Dobar tek!



Post je objavljen 18.12.2008. u 11:08 sati.