Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Rezana pletenica s rogačem

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
600 g brašna
oko 250 ml mlijeka
60 g margarina
60 g šećera
1 jaje
prstohvat soli
30 g svježeg kvasca ili 1 i pol paketić Dr. Oetker Garant kvasca (posebna vrsta kvasca pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže)

Nadjev
200 g rogača
400 ml mlijeka
6 žlica šećera
1 čajna žlica cimeta
1 žlica ruma



Za nadjev
Zakuhajte mlijeko pa njime prelijte rogač pomiješan sa šećerom, cimetom i rumom. Dobro promiješajte.


Za tijesto
Ako koristite obični kvasac, razmrvite 30 g kvasca u 120 ml mlakog mlijeka, dodajte 2 žlice brašna i 1 čajnu žlicu šećera. Promiješajte, pokrijte posudu i stavite na toplo da nabubri. Kad nabubri smjesu pomiješajte s brašnom, šećerom mekanim margarinom, jajetom, solju i preostalim mlijekom. Tijesto dobro izmijesite rukama. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom da mu se obujam udvostruči.

Zatim tijesto podijelite na dva dijela.

Jedan dio tijesta razvaljajte u pravokutnik i premažite polovicom nadjeva i zarolajte.
Image and video hosting by TinyPic

Dobivenu savijaču po sredini nožem prerežite na dva dijela.
Image and video hosting by TinyPic

Ta dva dijela isprepletite kao «pletenicu», pazite da prerezana strana što više bude okrenuta prema gore – da se vidi. Pritisnite krajeve da se «pletenica» ne raspliće
Image and video hosting by TinyPic

Obje pletenice položite jednu do druge u lim koji ste obložili papirom za pečenje (papir nauljite).
Ostavite «pletenice» na toplom da se dižu još 15 min.

Pecite oko 45 min. u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Pečeni kolač pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.


Ako koristite Dr. Oetker Garant kvasac, u posudu za miksanje stavite brašno, kvasac, sol, šećer, jaje, Garant kvasac, mekani margarin i hladno mlijeko.
Miksajte svrdlastim nastavcima 2 min. na najvećoj brzini.

Tijesto odmah podijelite na dva dijela. Svaki dio premažite nadjevom i napravite pletenice kao što je gore opisano. Pletenice položite u lim obložen namaštenim papirom za pečenje i ostavite da stoje 15 min na sobnoj temperaturi, a onda ih ispecite kao što je opisano.

Na isti način napravite i drugu «pletenicu» od preostalog tijesta i nadjeva.


Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 17.12.2008. u 17:38 sati.