Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Rolada s nadjevom od slanutka

Image and video hosting by TinyPic


Kora
400 ml mlijeka
5 žlica brašna
5 jaja
sol

Nadjev
250 g slanutka
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
4 žlice ulja
(nekoliko žlica kečapa ili koncentrata rajčice – nije obavezno)
malo mljevene crvene paprike
sol, papar
+
kiseli krastavci


Za koru, pomiješajte brašno s 200 ml mlijeka i malo soli. Ostatak mlijeka zakuhajte, maknite ga s vatre i polako mu dodavajte pripremljenu smjesu miješajući pjenjačom. Vratite na štednjak i kratko prokuhajte, miješajte pjenjačom da se ne zgruda.
Smjesu premjestite u posudu za miksanje i ostavite da se malo ohladi.
Image and video hosting by TinyPic

Ako smjesa nije glatka izmiksajte ju mikserom.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.

U toplu smjesu dodajte jedan po jedan žumanjak i dobro promiksajte.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Lim (40 cm x 36 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite.
Razmažite pripremljenu smjesu.
Image and video hosting by TinyPic

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 20ak min.

Biskvit istresite na vlažnu kuhinjsku krpu (strana koja je za vrijeme pečenja bila gore, sada je dolje). Maknite papir za pečenje i narolajte vrući biskvit.
Image and video hosting by TinyPic


Ostavite biskvit da se ohladi. Možete ga nadjenuti i sutradan.

Za nadjev, ako koristite svježi slanutak, namočite ga u hladnu vodu preko noći. Sutradan ga ocijedite, nalijte vodu i kuhajte oko 1 sat. Kuhani slanutak ocijedite.

Ako koristite slanutak iz limenke, ocijedite ga i isperite pod mlazom vode, ocijedite ga.

Za usitnjavanje slanutka možete koristiti blender ili štapni mikser. Obje vrste luka očistite i dodajte ga slanutku zajedno sa svim ostalim sastojcima i onda usitnite sve sastojke da dobijete pastu. Ako je smjesa suha možete dodati malo juhe, ili vode u kojoj se slanutak kuhao, ili majoneze, ili kiselog vrhnja…
Začinite po ukusu. Ako ste stavili koncentrat rajčice smjesa može biti kisela, pa dodajte malo šećera.

Razmotajte roladu i po njoj premažite nadjev, na jednu stranu složite kisele krastavce i onda sve zajedno narolajte.
Image and video hosting by TinyPic


Roladu stavite nakratko u hladnjak da se rashladi.

Image and video hosting by TinyPic


Koru za roladu možete nadjenuti nadjevom po želji (sirnim namazima, majonezom, ajvarom…, u nadjeve možete dodavati kockice kuhanog ili svježeg povrća, nasjeckano začinsko bilje…).


*Recept za koru je iz kuharice: Domaći kolači, Biluš, Rodé, Božić, Znanje, Zagreb, 1983.


Recepti sa slanutkom
Mahune s umakom od slanutka
Namaz od slanutka
Riža iz pećnice s lopticama od slanutka
Rolada od slanutka
Slanutak kao grickalica



Post je objavljen 02.11.2008. u 12:13 sati.